14-jarige misbruikt 14-jarige

Datum
vrijdag 2 juni 2017
Adres
Stoutenburger Klompenpad
Plaats
Achterveld

Romy Nieuwburg werd tegen de avond door een voorbijganger gevonden in een sloot bij een meertje, de Ingenieur Juliusput. Sloot en meertje zijn alleen te voet bereikbaar. 

Ze was gewurgd en seksueel misbruikt.

De 14-jarige Brian N. uit Lunteren (gemeente Ede) kon al snel worden aangehouden. Hij bekende beide feiten.

N. en Romy Nieuwburg kenden elkaar van school: de J.H. Donnerschool in jeugdzorgdorp De Glind bij Harderwijk, voor kinderen die in het reguliere onderwijs niet tot hun recht komen. 

N. wachtte Romy die dag na school op, iets waar Romy niet van gediend was. Ze Whatsappte een vriendin: ‘oh my god, ik ben nu onderweg en Brian wacht op mij. Ik vind hem eng.'

De rechtbank achtte bewezen dat N. zijn slachtoffer meermalen had verkracht. Romy zou nadien hebben gezegd dat zij hem zou aangeven. Daarop werd N. zo boos dat hij haar wurgde.

Conform de eis van het Openbaar Ministerie kreeg Brian N. 1 jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. een jaar jeugddetentie is de maximumstraf voor iemand die nog geen 16 was toen hij of zij het misdrijf begin.

Als hij na zeven jaar nog niet uitbehandeld is, krijgt hij tbs voor volwassenen.

Een dag eerder - 1 juni - verdween de eveneens 14-jarige Savannah Dekker uit het 18 kilometer verderop gelegen Bunschoten. Er was geen verband tussen beide zaken.

 19,8
KNMI De Bilt – 02-06-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 12:03

Reacties (0)

Log in om te reageren