Parsa Ebrahim Zadeh Maboud doodgeschoten in Rotterdam

Datum
zondag 28 mei 2017
Adres
Paardebloem
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats kort voor 22.20 uur. In de tuin voor een woning werd gebarbecued ter viering van de iftar toen een man met een capuchon op kwam aangelopen, vuurde en vluchtte. Het slachtoffer - de 21-jarige Parsa Ebrahim Zadeh Maboud - werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse.

De auto waarin de schutter vluchtte ramde nog een schuurtje in de straat. De wagen werd tegen middernacht aan de Zernikeplaats teruggevonden. Het bleek een huurauto, maar de huurder hoeft niet per se een van de daders te zijn.


De daders - de schutter en de bestuurder van de vluchtauto - zouden twee jonge getinte mannen zijn, van wie er een lang en slank is en de ander korter en wat dikker. Hij wordt zelfs als 'bol' en 'vet' omschreven.

Inmiddels zijn in Hongarije resp. Frankrijk twee 24-jarige verdachten aangehouden: Hüseyin C. en Sidar D.

Sidar D. zou de schoten hebben gelost, Hüseyin C. zat achter het stuur van de vluchtauto. Hij ontkent geweten te hebben wat D. van plan was.

Overigens niet onmogelijk. C. had zijn telefoon niet thuisgelaten, was met zijn eigen auto en had er zelfs geen valse kentekenplaten opgeschroefd. En hij stak de wagen nadien ook niet in brand.

Aldus zijn advocaat.

Tijdens de eerste zitting zei de moeder van het slachtoffer dat God de daders wel zal straffen.

Het slachtoffer zag de aanslag niet aankomen, zoveel is duidelijk. Hij zat met twee anderen voor de woning en maakte nog een filmpje van hun samenzijn. Dat plaatste hij 10 minuten voor zijn dood op internet. Hier de beelden.

Er wordt gesuggereerd dat het slachtoffer in de criminaliteit zat, althans: men waarschuwt voor het snelle geld.

Dat bleek te kloppen. Toen hij 17 was werd Parsa al eens beschoten en zelf werd hij veroordeeld voor illegaal vuurwapenbezit. Hij werd verstandelijk gehandicapt geoordeeld. Weliswaar de lichte variant, maar toch.

Al op de avond van de moord plaatste iemand een filmpje op youtube met eronder de tekst:

'Parsa010 oftewel de man die bekend staat om zijn uitspraken bij Supergaande is op zondag avond tijdens iftar doodgeschoten.
De dader is nog niet bekend.'

Parsa010 was de naam waaronder het slachtoffer zich als rapper manifesteerde.


 19,1
KNMI Rotterdam – 28-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 18-10-17 12:56

comments powered by Disqus