Parsa Ebrahim Zadeh Maboud doodgeschoten

Datum
zondag 28 mei 2017
Adres
Paardebloem
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats kort voor 22.20 uur. In de tuin voor een woning werd gebarbecued ter viering van de iftar toen een man met een capuchon op kwam aangelopen, vuurde en vluchtte. Het slachtoffer - de 21-jarige Parsa Ebrahim Zadeh Maboud - werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse.

De schutter stapte in een auto die werd bestuurd door een ander. De wagen werd tegen middernacht aan de Zernikeplaats teruggevonden.

Inmiddels zijn zowel de chauffeur als de schutter aangehouden: Hüseyin C. (24) en Sidar D. (ook 24). 

De laatste heeft bekend te hebben geschoten. Hij zou Parsa Maboud hebben geliquideerd omdat hij - Maboud - een partij drugs zou hebben gestolen. Onduidelijk is of Maboud die partij van D. of van een ander had gestolen. 

Hüseyin C. was de chauffeur. Maar hij ontkent geweten te hebben wat D. van plan was.

Overigens niet onmogelijk. C. had zijn telefoon niet thuisgelaten, was met zijn eigen auto en had er zelfs geen valse kentekenplaten opgeschroefd. En hij stak de wagen nadien ook niet in brand.

Aldus zijn advocaat.

Tijdens de eerste zitting zei de moeder van het slachtoffer dat God de daders wel zal straffen.

Het slachtoffer zag de aanslag niet aankomen, zoveel is duidelijk. Hij zat met twee anderen voor de woning en maakte nog een filmpje van hun samenzijn. Dat plaatste hij 10 minuten voor zijn dood op internet. Hier de beelden.

De zaak moet nog voorkomen.

Er wordt gesuggereerd dat het slachtoffer in de criminaliteit zat, althans: men waarschuwt voor het snelle geld.

Dat bleek te kloppen. Toen hij 17 was werd Parsa al eens beschoten en zelf werd hij veroordeeld voor illegaal vuurwapenbezit. Hij werd verstandelijk gehandicapt geoordeeld. Weliswaar de lichte variant, maar toch.

Al op de avond van de moord plaatste iemand een filmpje op youtube met eronder de tekst:

'Parsa010 oftewel de man die bekend staat om zijn uitspraken bij Supergaande is op zondag avond tijdens iftar doodgeschoten.
De dader is nog niet bekend.'

Parsa010 was de naam waaronder het slachtoffer zich als rapper manifesteerde.


 19,1
KNMI Rotterdam – 28-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 11-03-18 21:18

comments powered by Disqus