Parsa Ebrahim Zadeh Maboud doodgeschoten

Datum
zondag 28 mei 2017
Adres
Paardebloem
Plaats
Rotterdam

De schietpartij vond plaats kort voor 22.20 uur. In de tuin voor een woning werd gebarbecued ter viering van de iftar toen een man met een capuchon op kwam aangelopen, vuurde en vluchtte. Het slachtoffer - de 21-jarige Parsa Ebrahim Zadeh Maboud - werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse.

De schutter stapte in een auto die werd bestuurd door een ander. De wagen werd tegen middernacht aan de Zernikeplaats teruggevonden.

De chauffeur zowel als de schutter kon worden aangehouden: Hüseyin C. en Sidar D., beiden 24.

De laatste heeft bekend te hebben geschoten. Twee salvo's uit een automatische geweer. Na de eerste salvo liep D. nog dichter naar het slachtoffer toe, opdat hij hem niet zou missen.

Parsa Maboud werd geliquideerd omdat hij D. zou hebben afgeperst.

Mogelijk, want Parsa Marboud bewoog zich in het criminele milieu. Aanvankelijk had hij een kledinglijn, maar in 2016 werd hij veroordeeld voor verboden wapenbezit. 

Marboud werd toen verstandelijk gehandicapt geoordeeld. Weliswaar de lichte variant, maar toch.

Daarna ging hij in de drugs.

En afpersing, dus. 

Althans volgens de advocaat van D.

De verdachte zou bovendien uit zelfverdediging hebben geschoten. Hij kwam daar om te praten, maar een van de vrienden van Marboud trok een vuurwapen. Toen moest hij wel...

De zaak moet nog voorkomen.

Hüseyin C. ontkende niet de vluchtauto te hebben bestuurd, maar wel dat hij wist wat D. van plan was. 

Overigens niet onmogelijk. C. had zijn telefoon niet thuisgelaten, was met zijn eigen auto en had er zelfs geen valse kentekenplaten opgeschroefd. En hij stak de wagen nadien ook niet in brand.

Tijdens de eerste zitting zei de moeder van het slachtoffer dat God de daders wel zal straffen.

Het slachtoffer zag de aanslag niet aankomen, zoveel is duidelijk. Hij zat met twee anderen voor de woning en maakte nog een filmpje van hun samenzijn. Dat plaatste hij 10 minuten voor zijn dood op internet. Hier de beelden.

Parsa010 was de naam waaronder het slachtoffer zich als rapper manifesteerde.


 19,1
KNMI Rotterdam – 28-05-2017

Bijgewerkt: 21-06-18 15:43

comments powered by Disqus