Jack Koker doodgestoken

Datum
vrijdag 26 mei 2017
Adres
Koningsplein
Plaats
Maastricht

Jack Koker (55) werd op 30 mei in zijn woning op de vijfde verdieping gevonden nadat zijn vader de politie had gewaarschuwd omdat hij al een paar dagen niets van zijn zoon had vernomen. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht, al op 26 mei.

De huismeester had in die avond en in de volgende nacht veel lawaai gehoord.

Buurtbewoners vertelden De Telegraaf dat het slachtoffer een crimineel was en zijn dood een kwestie van tijd. Er kwam onguur volk over de vloer.

In ieder geval kwamen de 22-jarige Griek Moussa O, zijn Griekse vriendin I.A. en ene D.H. (41) over de vloer. 

Die avond hadden ze cocaïne gebruikt. De problemen ontstonden toen moest worden afgerekend met de leverancier van het spul: Jack Koker.

Mousa O. zou het slachtoffer op zijn hoofd hebben geslagen, H. hem met een mes hebben gestoken. 

Althans, dat was scenario 1. Maar H. werd vervolgens vrijgelaten, omdat hij wel iets uit de woning had meegenomen dat niet van hem was maar niet de dader was. 

Vervolgens dacht Justitie dat de rol van de vriendin van O. groter was dan aanvankelijk werd aangenomen. Dat is nu scenario 5 (de tussenliggende slaan we even over). 

Intussen was ze naar Griekenland teruggekeerd, maar werd onlangs overgeleverd.

Kort daarop bekende Mousa O. de moord in een brief aan haar. Hij schreef de brief toen ze beiden in de gevangenis zaten. De vriendin werd daarop weer vrijgelaten.

De zaak moet nog voorkomen.


 20,6
KNMI Maastricht – 26-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 09-08-18 22:52

comments powered by Disqus