Klein model honkbalknuppel

Datum
vrijdag 19 mei 2017
Adres
Fazantendonk
Plaats
Sint Willebrord

Omwonenden hoorden rond 21.45 uur schoten in de woning, de politie trof de 45-jarige Monique Groenewold zwaargewond aan. Twee ambulances en een traumahelikopter werden ingezet, maar tevergeefs. 

Haar partner, de 46-jarige stratenmaker Rien de R., werd aangehouden. Hun hond Sky werd opgevangen.

Volgens buren woonde het stel er nog maar enkele maanden. Ze hadden zich netjes voorgesteld.

De zelfstandig werkende Rien de R. werd door een buurvrouw omschreven als: 'Onrustig, druk en zelfs hyperactief.' Het slachtoffer werkte als schoonmaakster.

Ze kenden elkaar een jaar. Zij woonde eerst in Sliedrecht, maar hij had zijn stratenmakersbedrijf in Sint Willebrord en dus verhuisde zij.

Die avond kregen ze ruzie, vermoedelijk over de twee dochters van de vrouw uit een eerdere relatie. De gemoederen liepen hoog op en op enig moment is De R. naar zijn auto gelopen. Daarin lag een klein model honkbalknuppel.

Eerst sloeg hij wat van zijn eigen spullen stuk, daar Monique de hersens in. Achteraf begreep hij het ook niet. 

Nog voor de rechtszaak begon, liet De R. iets van zich laten horen. Hij schreef een briefje aan Monique: 'Ik hou zo veel van je. Niet normaal. Maar er knapte iets bij mij. Iets uit het verleden.'

Het Openbaar Ministerie eiste 15 jaar voor moord, de rechtbank veroordeelde hem tot 12 jaar voor doodslag. Kennelijk zag de rechtbank in de wandeling naar de auto geen voorbedachte raad.

 12,1
KNMI Woensdrecht – 19-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:56

Reacties (0)

Log in om te reageren