Brandstichter geliquideerd

Datum
zondag 7 mei 2017
Adres
Memlincstraat
Plaats
Eindhoven

De 32-jarige Johan van Boxtel werd 's ochtends kort voor 6.00 uur op straat aangetroffen in stadsdeel Tongelre nadat omwonenden veel geschreeuw hadden gehoord. Hij was doodgeschoten en lag naast een auto.

Volgens diverse kranten woonde het slachtoffer in de straat, althans zijn vriendin. Van de dader(s) nog geen spoor.

Politie en justitie vermoeden een liquidatie in het criminele milieu en in middels biedt de familie van het slachtoffer 50.000 euro voor de gouden tip.

Van Boxtel was in december 2016 in hoger beroep veroordeeld voor een poging tot brandstichting in een zonnestudio te Oss. Vermoed wordt dat hij die zonnestudio in opdracht van een Osse misdaadfamilie had aangestoken.

Wraak?

In ieder geval is op camerabeelden te zien dat Van Boxtel rond 4.00 uur buiten een sigaret rookt, naar de auto van zijn vriendin loopt, instapt en wegrijdt. 

Wat hij niet zag, althans niet als gevaar, is dat meteen daarop twee mannen de straat in liepen.

Van Boxtel intussen, reed naar het woonwagenkamp aan het Gorgelplein. Daar bleef hij slecht 10 seconden, waarna hij weer naar het huis van zijn vriendin reed. Waarom hij naar dat kamp reed, is nog niet duidelijk.

Thuis werd hij op kogels onthaald.

Het feit dat zijn moordenaars de straat inliepen direct nadat Van Boxtel was weggereden, doet de politie vermoeden dat iemand hen had getipt. Maar wie?

 11,8
KNMI Eindhoven – 07-05-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:44

Reacties (0)

Log in om te reageren