Moord gevolgd door zelfmoord

Datum
donderdag 13 april 2017
Adres
Verlengde Dishoekseweg
Plaats
Dishoek

Een voorbijganger belde om 9.10 uur de politie, nadat hij een donkerblauwe Mercedes C-klasse sedan had zien staan op een plek waar geen auto's horen te staan. De politie vond vervolgens om 9.30 uur de lichamen van een man en vrouw.

En een vuurwapen.

De politie deed vervolgens onderzoek in een woning aan de Tamariskenlaan in Middelburg. De Provinciaal Zeeuwse Courant ontdekte daarop dat de Mercedes in de straat stond toen Google er opnamen maakte voor Google Earth.

Volgens buren ging het om een Servisch stel met vijf kinderen, waarvan de man (43) agressief was en al eens had vastgezeten voor mishandeling van zijn vrouw (39). 

Bovendien zou zij al een aantal keren in een blijf-van-mijn-lijfhuizen hebben verbleven en had hij in 2016 een huisverbod gekregen. 

Dus werd al snel gedacht aan een echtelijke ruzie, moord en zelfmoord. En dat bleek terecht. De statistiek zegt dat de man de vrouw heeft vermoord.

Onlangs berichtte de PZC dat in de periode 2005-nu in Zeeland 33 mensen om het leven waren gebracht. De krant zit er licht naast. In werkelijkheid werden in die periode (tot de zaak Dishoek) 46 mensen vermoord. 

Met Kees van Schaik erbij 47 en met Dishoek erbij zelfs 48.


 9,4
KNMI Vlissingen – 13-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 13-02-2018 10:01

Reacties (0)

Log in om te reageren