Moord gevolgd door zelfmoord

Datum
donderdag 13 april 2017
Adres
Verlengde Dishoekseweg
Plaats
Dishoek

Een voorbijganger belde om 9.10 uur de politie, nadat hij een een donkerblauwe Mercedes C-klasse sedan had zien staan op een plek waar geen auto's horen te staan. De politie vond vervolgens om 9.30 uur de man en vrouw. Ze wil nog niet vertellen of de lichamen in de auto lagen of erbuiten. De politie meldde wel vrijwel onmiddellijk dat de twee door geweld om het leven zijn gebracht. De vindplaats ligt tegenover een minicamping.

De politie heeft een vermoeden wie de slachtoffers zijn: een stel uit Middelburg. Maar zeker weten doet ze het nog niet. Wel doet ze onderzoek in een woning in de Tamariskenlaan in Middelburg. De Provinciaal Zeeuwse Courant heeft inmiddels ontdekt dat de Mercedes in de straat stond toen Google er opnamen maakte voor Google Earth.

Volgens buren gaat het om een Servisch stel met vijf kinderen, waarvan de man (43) agressief was en al eens zou hebben vastgezeten voor mishandeling van zijn vrouw (39). Bovendien zou ze een aantal keren in een blijf-van-mijn-lijfhuizen hebben verbleven. In plaats van een dubbele moord zou het dus ook om een moord gevolgd door een zelfmoord kunnen gaan.

Inderdaad meldde de PZC dat de aanleiding in de relationele sfeer moet worden gezocht. Op de plaats delict is een vuurwapen aangetroffen en de man had in 2016 een huisverbod gekregen. Dat was opgeheven omdat het stel toch weer samen was gaan wonen.

Maar begin april 2017 kreeg de man weer een huisverbod na nieuw geweld tegen zijn vrouw. Ook enkele van de vijf kinderen van het echtpaar zouden al met de politie in aanraking zijn gekomen. De jongste drie zijn inmiddels opgevangen.

De statistiek zegt dat de man de vrouw heeft vermoord.

Onlangs berichtte de PZC dat in de periode 2005-nu in Zeeland 33 mensen om het leven waren gebracht. De krant zit er licht naast. In werkelijkheid werden in die periode 46 mensen vermoord. Met Kees van Schaik erbij 47 en met Dishoek erbij zelfs 48.

 9,4
KNMI Vlissingen – 13-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 11-12-17 11:15

comments powered by Disqus