Moordenaar Kemal bij verstek veroordeeld

Datum
maandag 10 april 2017
Adres
Kadijklaan
Plaats
Haarlem

De 17-jarige Kemal Budak werd dood en met een ontbloot bovenlichaam op de achterbank van een (zijn?) Mercedes gevonden.

Vermoedelijk werd de auto daar tussen 1.30 en 2.00 uur geparkeerd, althans: achtergelaten. Het voertuig stond midden op de ventweg langs de Kadijklaan.

Budak werd in IJmuiden vermoord, op een parkeerplaats in de Betelgeuzestraat. Daar vond de politie bloedsporen (en ook in de Mercedes). 

Buurtbewoners wisten te melden dat de wagen vaker in de straat had gestaan. Het vehikel had een nogal opvallende kleur rood.

Vermoedelijk wilden vrienden het slachtoffer naar een ziekenhuis in diens woonplaats Haarlem brengen, het Spaarne Gasthuis. Maar dan hebben ze het ziekenhuis net niet gehaald.

De dader is onmiddellijk na de moord naar het buitenland gevlucht, naar een land dat niet zo makkelijk en zeker niet zo snel onderdanen overlevert. Zijn identiteit is bekend: Ergin Y. 

Inmiddels is de man veroordeeld, tot 9 jaar cel. Bij verstek, want hij is nog steeds op vrije voeten. In die straf is opgenomen de mishandeling van een vriend van Burak.

Het motief bleek tamelijk ouderwets: de zus van Y. had een relatie met Burak en Y. was het daar niet mee eens. Vermoedelijk: de familie Y. was het daar niet mee eens.

Of Y. ooit zijn straf zal uitzitten, is dus nog maar de vraag. 

Volgens De Telegraaf stond het slachtoffer met anderen overigens met de Mercedes op Facebook, waarbij een van hen een vuurwapen toonde.

 9,2
KNMI Schiphol – 10-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:25

Reacties (0)

Log in om te reageren