Ze had al iemand: tbs

Datum
zondag 9 april 2017
Adres
Fazantenlaan
Plaats
Hellevoetsluis

De steekpartij vond plaats rond 22.30 uur. Hulpverleners probeerden de 27-jarige Jessica Slui te reanimeren, maar vergeefs. De politie hield ter plaatse de 28-jarige Dennis van H. uit Hellevoetsluis aan.

De vrouw uit Middelharnis werkte bij GGZ-instelling Pameijer op de Repel in Hellevoetsluis en de man was een cliĆ«nt van haar bij deze instelling. Hij woonde er beschermd. 

Volgens de moeder van Dennis ging het niet goed met hem. Ze had de instelling gewaarschuwd, maar nul op het rekest gekregen. 

Ook vertelde ze in het Algemeen Dagblad dat Dennis elk vertrouwen in iedereen had verloren, behalve in Jessica. Die vond hij lief. Zij masseerde zijn rug en kocht kleding voor hem. 

Misschien - aldus nog steeds de moeder - dacht hij dat er iets tussen beiden bloeide. 

Maar toen meldde Jessica Dennis dat zij en haar vriend een huis hadden gekocht en gingen samenwonen. 'Toen hij dat hoorde moet een knop zijn omgegaan.'

Dat denkt het Openbaar Ministerie ook. Sterker: daar geloven ze dat Dennis de vrouw met voorbedachte raad heeft gedood. 

Dennis - ook wel Danny genoemd - zou Pameijer verlaten, en bij wijze van afscheid wilde hij nog een keer samen met Jessica naar muziek luisteren. Op de Fazantenlaan. 'Ik ga je missen,' zou hij tegen haar hebben gezegd.

Het mes lag er nog toen de politie arriveerde.

Maar hij leidde ook aan waanbeelden. Zou dacht hij dat Pameijer een onderdeel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst was, de AIVD. Die dag - 9 april - zouden 'ze' hem komen arresteren.

Het Openbaar Ministerie eiste begin december 2017 tbs zonder gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde conform.

 14,4
KNMI Hoek van Holland – 09-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 11:24

Reacties (0)

Log in om te reageren