Woonwagenbewoner doodgeschoten

Datum
zondag 2 april 2017
Adres
Zweedsestraat
Plaats
Deventer

De schoten vielen in de nacht van zaterdag op zondag en werden afgevuurd door de 57-jarige Grietje B. Het slachtoffer was haar man, de 54-jarige Leopold Laurens van Lies.

Het gebeurde in hun huis op het woonwagenkamp. Ze heeft inmiddels spijt betuigd en hoopt dat haar kinderen en kleinkinderen haar kunnen vergeven.

Van wie het wapen was, is nog niet duidelijk. Wel dat Grietje dacht dat het niet geladen was - althans: dat verklaarde ze.

Probleem met die verklaring is dat Van Lies door verschillende kogels werd getroffen: drie keer in de borst en een keer in het hoofd. Dat lijkt niet op een ongeluk.

Ze stelde overigens dat ze maar twee keer heeft geschoten. Dat blijft veel voor een ongeluk, maar zou ook kunnen betekenen dat er een tweede schutter was.

Ze verklaarde verder dat ze enkele weken eerder aangifte tegen haar man had willen doen wegens mishandeling, maar dat de agenten haar hadden weggestuurd.

Ze ziet zich dan ook als slachtoffer, niet als dader. In juridische termen: de moord zou uitgesteld noodweer zijn.

Ze ziet zich in ieder geval niet als moordenaar. Want ze heeft zelf de begrafenis van haar man geregeld - 'en een moordenaar doet dat niet'. 

De begrafenis van Van Lies leek op die van Cor van Hout: http://www.destentor.nl/deventer/begrafenisstoet-v...

De zaak moet nog voorkomen.


 10,6
KNMI Heino – 02-04-2017

Labels

Bijgewerkt: 13-02-18 09:39

comments powered by Disqus