Pauline: vereenzaamd en vermoord

Datum
zondag 26 maart 2017
Adres
Indigostraat
Plaats
Zaandam

De 53-jarige Pauline Mol werd gevonden door een buurman, die haar vanaf de galerij in de keuken zag liggen. Ze was vastgebonden. Hoelang ze er al lag is nog onduidelijk.

Vermoedelijk niet lang. De bovenburen hadden gestommel gehoord, maar het zijn gehorige woningen en je denkt niet meteen aan het ergste. Een ander had een lange kale man over de galerij zien lopen, iemand die hij niet eerder had gezien.

De man en moeder van de vrouw waren het afgelopen jaar overleden. Ze was daardoor vereenzaamd, maar de indruk was ook dat het juist weer iets beter met haar ging.

Mol was slecht ter been en had weinig sociale contacten. Ze had geen geld en ook - voor zover de politie kon nagaan - conflicten. Mogelijk heeft ze haar moordenaar in vertrouwen binnengelaten. Haar voordeur vertoonde geen braaksporen, maar haar woning was overhoop gehaald. Zie Opsporing Verzocht voor een foto van haar interieur.

Getuigen die iets verdachts menen te hebben gezien wordt gevraagd zich te melden. Dat kan hier.

Inmiddels heeft de politie drie verdachten opgepakt: de 38-jarige Nelson C. uit Zaandam, de 34-jarige man Sandy A. uit Amstelveen en de 31-jarige Edgar A. zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek.

Nelson C. is de broer van de buurman van Pauline Mol, die regelmatig bij haar over de vloer kwam.

De zaak moet nog voorkomen.

Het was de achtste moord in Zaandam sinds 2010 en de tweede in de Indigostraat.

Op 14 februari 2010 werd de 32-jarige Turk Oktay Ay doodgeschoten door Vernon D. en Jorge L. Het slachtoffer zou de familie van D. geld hebben afgeperst. Wie van de twee de dodelijke schoten heeft gelost, werd tijdens de rechtszaak niet duidelijk. Althans, geen van beiden bekende de schoten te hebben gelost. Voor rechtbank maakte dat niet veel uit: beiden kregen 14 jaar cel.


 8,1
KNMI Schiphol – 26-03-2017

Bijgewerkt: 05-04-18 13:27

comments powered by Disqus