Pauline: vereenzaamd en vermoord

Datum
zondag 26 maart 2017
Adres
Indigostraat
Plaats
Zaandam

De 53-jarige Pauline Mol werd gevonden door een buurman, die haar vanaf de galerij in de keuken zag liggen. Ze was vastgebonden. Hoelang ze er al lag is nog onduidelijk.

Vermoedelijk niet lang. De bovenburen hadden gestommel gehoord, maar het zijn gehorige woningen en je denkt niet meteen aan het ergste. Een ander had een lange kale man over de galerij zien lopen, iemand die hij niet eerder had gezien.

De man en moeder van de vrouw waren het afgelopen jaar overleden. Ze was daardoor vereenzaamd, maar de indruk was ook dat het juist weer iets beter met haar ging.

Mol was slecht ter been en had weinig sociale contacten. Ze had geen geld en ook - voor zover de politie kon nagaan - conflicten. Mogelijk heeft ze haar moordenaar in vertrouwen binnengelaten. Haar voordeur vertoonde geen braaksporen, maar haar woning was overhoop gehaald. Zie Opsporing Verzocht voor een foto van haar interieur.

De politie pakte drie mannen op: de 38-jarige Nelson de la C. uit Zaandam, de 34-jarige Sandy A. uit Amstelveen en de 31-jarige Edgar N., zonder vaste woon- of verblijfplaats. 

Het drietal komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek.

Nelson de la C. was de buurman van Pauline Mol; hij kwam regelmatig bij haar over de vloer. En Mol had tegen hem en andere buren verteld dat ze een erfenis had gekregen: van haar overleden moeder. 

De la C. had haar later terloops gevraagd of het geld al op haar rekening stond... De beide andere verdachten hebben de vrouw vermoord, waarbij ze grof geweld gebruikten.

Tegen Sandy A. en Edgar N. eiste het Openbaar Ministerie 16 jaar cel, tegen buurman Nelson de la C. 8 jaar.

De drie werden conform veroordeeld.

In hoger beroep kregen A. en N. 17,5 jaar. En De la C. 9,5 jaar.

 8,1
KNMI Schiphol – 26-03-2017

Bijgewerkt: 25-09-2022 22:29

Reacties (0)

Log in om te reageren