Man vermoord en onthoofd

Datum
dinsdag 14 februari 2017
Adres
Leopoldhove
Plaats
Zoetermeer

De 55-jarige Adrie den Engelsman werd op dinsdag 28 februari gevonden en werd ergens tussen 5 en 28 februari gedood. Hij was onthoofd.

Bekenden van het slachtoffer hadden de politie gebeld nadat ze geen contact met hem hadden kunnen krijgen. De man was alcoholist en had in het verleden ook drugs gebruikt.

De politie denkt dat Den Engelsman zeker twee weken dood in de woning heeft gelegen. Hij werd voor het laatst levend gezien op 5 februari 2017. De politie is op zoek naar mensen die hem daarna nog hebben gezien. Dat kan via de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, en anoniem: 0800-7000. Of via een tipformulier.

Inmiddels heeft de politie twee bekenden aangehouden, mannen van 39 respectievelijk 45 jaar. Ze kwamen wel eens bij Den Engelsman over de vloer, dronken bier en keken films.

Lysander M. is een buurtbewoner. Hij wordt omschreven als een 'lieve en sociale jongen' met wie het kennelijk mis ging na het overlijden van zijn oma. Hij begon te drinken. Dan zong hij 's nachts op zijn balkon.

Medeverdachte Henk K. is voor de buurt een onbekende, hem hadden ze daar nog nooit gezien.

Het slachtoffer woonde alleen. In het complex woonden volgens het Algemeen Dagblad studenten, gewone mensen en mensen met een lichamelijke beperking... 

Den Engelsman behoorde tot de laatste categorie: hij was doofstom. Contact met de buren had hij niet, wel zagen die hem regelmatig op zijn scootmobiel voorbij komen.

Nadat hij was vermoord, sneden zijn beulen hem het hoofd af.


Labels

Bijgewerkt: 08-12-17 12:30

comments powered by Disqus