Man vermoord en onthoofd

Datum
dinsdag 14 februari 2017
Adres
Leopoldhove
Plaats
Zoetermeer

De 55-jarige Adrie den Engelsman werd op 28 februari gevonden, maar de politie denkt dat hij zeker twee weken dood in zijn woning heeft gelegen. Hij was onthoofd.

Bekenden van het slachtoffer hadden de politie gebeld nadat ze geen contact met hem hadden kunnen krijgen. De man was alcoholist en had in het verleden ook drugs gebruikt.

Mogelijk gebruikte hij nog steeds.

Den Engelsman was voor het laatst levend gezien op 5 februari 2017. De politie is op zoek naar mensen die hem daarna nog hebben gezien. Dat kan via de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, en anoniem: 0800-7000. Of via een tipformulier.

De politie hield twee bekenden van het slachtoffer aan, mannen van 39 respectievelijk 45 jaar. Ze kwamen bij Den Engelsman over de vloer, dronken er bier en keken er films.

Verdachte Lysander M. was een bovenbuurman van het slachtoffer. Hij werd omschreven als een 'lieve en sociale jongen' met wie het kennelijk mis was gegaan na het overlijden van zijn oma. Hij begon te drinken. Dan zong hij 's nachts op zijn balkon. 

Toen hij nog op vrije voeten was, sprak een verslaggever van het Algemeen Dagblad Lysander M., die volgens de verslaggever naar drank en rook stonk. M. vond het toen 'triest' dat zijn vriend Den Engelsman dood was.

Medeverdachte Henk K. was dak- en thuisloos, maar woonde de laatste weken bij het slachtoffer in. Omwonenden wisten niets over hem te vertellen.

Overigens zijn beiden weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

In het complex woonden volgens het AD studenten, gewone mensen en mensen met een lichamelijke beperking. Den Engelsman behoorde tot de laatste categorie: hij was doofstom. Contact met de buren had hij niet, wel zagen die hem regelmatig op zijn scootmobiel voorbijkomen.

Nadat hij was vermoord, sneden zijn beulen hem het hoofd af.

 4,3
KNMI Rotterdam – 14-02-2017

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 21:59

Reacties (0)

Log in om te reageren