Eigenaar Shisha Lounge Sittard thuis in Geleen gedood

Datum
woensdag 8 februari 2017
Adres
Beatrixlaan
Plaats
Geleen

De 29-jarige Hafed Merkikou raakte zwaargewond en overleed later, maar nog in de woning. Hij werd tegen 3.00 uur overvallen en neergeschoten.

Getuigen hoorden het slachtoffer 'Nee, nee' roepen en zagen twee in het zwart geklede mannen in haast het appartementencomplex verlaten.

Inmiddels zijn vier verdachten opgepakt. 

Dennis V. zou degene zijn geweest die Merkikou heeft doodgeschoten, Karim S. uit Stein en Carlo R. uit Heerlen worden gezien als medeplegers. 

De vierde is Desmond H. uit Maastricht. Hij wordt gezien als de chauffeur van het gezelschap.

Een bovenbuurvrouw van Merkikou vertelde Goedemorgen van WNL dat kort voor de moord ook al een ruzie in de woning had plaatsgevonden. Ze had toen (ook) twee mannen zien wegrennen. 

Met andere woorden: mogelijk is het doden van Merkikou de uitkomst van een langer lopend conflict.

Hafed Merkikou was van Tunesische afkomst en woonde nog maar korte tijd in het appartement. Met zijn broer en anderen was hij eigenaar van de Sahaya Lounge aan de Markt in Sittard en nog twee zaken elders. 

Merkikou zelf was geen bekende van de politie, zijn vriendin wel.

De eerste verdachte die werd opgepakt, was Karim S. (24). Van hem werden in de woning een vingerafdruk en bloed gevonden. En die vingerafdruk stond al in de databank: S. was net weer vrij - nog geen drie weken - nadat hij een gevangenisstraf had uitgezeten, hem opgelegd omdat hij zijn schoonmoeder had neergestoken. 

Hij had vernomen dat Merkikou 100.000 euro in huis zou hebben liggen. Zoals wel vaker: een gerucht dat niet klopte.

Karim S. ontkende vanaf het begin het dodelijke schot te hebben gelost; hij verwees daarvoor naar Dennis V.

Terecht, naar blijkt. De advocaat van Dennis V. verklaarde dat V. (40) Merkikou 'ongelukkigerwijs' om het leven heeft gebracht. 

De vier daders moeten zich nog voor de rechter verantwoorden.


 3,6
KNMI Maastricht – 08-02-2017

Labels

Bijgewerkt: 08-12-17 11:52

comments powered by Disqus