Vader opgepakt na dood 10-jarige Diego

Datum
woensdag 1 maart 2017
Adres
Jan Vethkade
Plaats
Dordrecht

Het lichaam van de 10-jarige Diego werd kort na 6.00 gevonden, hij was gewurgd. Zijn vader Marcel - volgens rijnmond.nl een lokaal bekende amateurvoetballer - werd ter plaatse aangehouden. Hij was vanaf het begin de enige verdachte.

De ouders van Diego leefden gescheiden. Hun dochter verbleef die nacht bij haar moeder.

De relatie tussen Diego en zijn vader zou goed zijn geweest. Dat verklaarden bekenden van de familie en dat werd bevestigd door onder anderen woordvoerders van de verenigingen waar Diego en Marcel voetbalden.

Ook De Telegraaf meldde dat de verhouding tussen beiden goed was. En verder dat de familie in 2013 slachtoffer van een gewapende woningoverval was. 'Daarbij werden onder meer Swarovski-beeldjes buitgemaakt.'

Volgens getuigen stopten er regelmatig busjes voor de deur en werden vervolgens 'dozen met onbekende inhoud' in- en uitgeladen.

Maar in die (eventuele en eventueel criminele) activiteiten moet de aanleiding tot het overlijden van Diego dus niet worden gezocht. 

Het bleek dat Marcel S. in de nacht waarin Diego stierf wanhopig op zoek is geweest naar cocaïne. Kennelijk was hij verslaafd aan harddrugs.

En tegen zijn (oudere) dochter had hij gezegd dat hij met Diego sterretjes ging kijken. Dat zou kunnen duiden op voorbedachte raad.

In het lichaam van Diego werden bovendien sporen van spierverslappers en het kalmeringsmiddel Oxazepam gevonden. En de verdachte had op zijn computer gezocht op de zoekterm Oxazepam.

En in de tuin werden deels verbrande afscheidsbrieven van vader en zoon gevonden.

Maar hij ontkent. De zaak komt in de tweede helft van juni 2018 voor.

 6,6
KNMI Rotterdam – 01-03-2017

Labels

Bijgewerkt: 14-06-18 15:58

comments powered by Disqus