Vrouw overleden, drie personen aangehouden

Datum
dinsdag 24 januari 2017
Adres
Leyweg
Plaats
Den Haag

De 42-jarige Olena Lyubysheva werd dinsdagavond zwaargewond in de woning aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht, waar ze de volgende dag overleed. 

Haar vriend, de 53-jarige Wendell G., werd aangehouden. 

Ook twee vrouwen van 24 (uit Den Haag) en 32 jaar (Zoetermeer) werden aangehouden, maar zij werden later weer vrijgelaten.

De drie waren allen in de woning toen Olena werd gedood; ze werd onder meer in haar gezicht geschopt. 

Volgens G. door de twee vrouwen; hij stelt dat de twee vrouwen ruzie met Olena hadden. Naar eigen zeggen lag hij te slapen op de bank. Toen hij wakker werd, lag Olena bewusteloos in bed.

Volgens het Openbaar Ministerie door Wendell G., iets wat de buren ook vermoedden. In ieder geval heeft G. al een stevig strafblad.

Alle vier hadden die avond overigens stevig gedronken.

In februari 2018 besloot de rechtbank dat Wendell G. zijn proces in vrijheid mag afwachten. Het bleek dat hij het slachtoffer in ieder geval niet had geschopt. De rechtbank besloot verder dat er nader onderzoek naar de rol van de twee vrouwen moet komen.

Olena had op internet gemeld dat ze op zoek is naar een 'guy' - en wel op een site waarop veel Oost-Europese vrouwen zich aanbieden. De twee vrouwelijke verdachten noemen zichzelf op internet Heethoofd resp. Kort Lontje.


 3,5
KNMI Hoek van Holland – 24-01-2017

Labels

Bijgewerkt: 05-04-18 12:24

comments powered by Disqus