Junk berooft 82-jarige weduwe

Datum
maandag 23 januari 2017
Adres
Sluizerbank
Plaats
Maastricht

De buren schakelden de politie in omdat ze de 82-jarige weduwe Ansems-Vangangel al een paar dagen niet hadden gezien. 

Ze was voor het laatste gezien op maandag 23 januari 2017 om 15.30 uur, toen ze een praatje maakte met een van de omwonenden. 

Vermoedelijk werd ze tussen 15.30 uur en 18.45 uur die dag in de garage doodgestoken. Ze had haar jas nog aan.

Van het moordmes werd het lemmet in de garage teruggevonden. Het ging om een mes van het Nederlands merk Déluxa, dat tot een paar jaar geleden werd verkocht bij onder andere Action. 

Het heft werd niet teruggevonden.

Opsporing Verzocht meldde:

'Een buurtbewoner heeft die maandagmiddag rond 15.30 een onbekende vrouw gezien op het pad tussen de Redemptielaan en de Sluizerbank. Zij kwam uit de richting van het huis van mevrouw Ansems en viel op doordat het pad normaal gesproken alleen door aanwonenden wordt gebruikt.

De vrouw wordt omschreven als een Oost-Europees type en ging gekleed in een donkere sweater met capuchon. Ze is tussen de 20 en 35 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, tenger gebouwd en heeft zwart haar. Wat opviel, is haar onverzorgde uiterlijk en grauwe gezicht.'

De vrouw kon worden aangehouden: de 38-jarige Sandra N. uit het Belgische Vroenhoven aangehouden. Vroenshoven ligt vlak bij Maastricht.

N. is een moeder van zes kinderen en verslaafd aan harddrugs.

Volgens het Nieuwsblad zou ze al op 3 februari 2017 door de Belgische politie zijn verhoord. De krant schreef dat de moeder van Sandra haar dochter op 23 januari uit Maastricht had opgehaald. Ze was toen gewond aan haar handen. 

Sandra verklaarde dat ze in Maastricht van de fiets was gevallen. Pas later hoorde de moeder van de moord en lichtte de politie in. 

Die hoorde en verhoorde de moeder resp. Sandra dus op 3 februari. Maar Sandra stond twee uur later alweer op straat.

Vijf maanden later werd ze alsnog opgepakt. Waarom zo laat bleef onduidelijk.

Volgens de advocaat van de verdachte werd Sandra er ingeluisd. In de woning werd bloed van haar gevonden, maar Sandra ontkende binnen te zijn geweest. Dus moet iemand anders haar bloed daar hebben achtergelaten.

Opzettelijk, dus.

Ze gaf ook aan hoe: via een heroïnespuit die zij had gebruikt. Ze noemde ook de naam van een vriend die haar deze poets had gebakken.

Het Openbaar Ministerie geloofde er niets van en eiste 18 jaar en tbs. Uit onderzoek door het Pieter Baan Centrum was volgens het OM gebleken dat de vrouw een gevaar voor de samenleving is, vandaar ook tbs. 

Het werd 12 jaar en tbs. De rechtbank achtte Sandra N. verminderd toerekeningsvatbaar, vandaar een paar jaar minder.

In hoger beroep eiste het OM 17 jaar en tbs. Nu werd het 15 jaar en tbs.

Het hof had 16 jaar redelijk gevonden, maar omdat het proces te lang op zich liet wachten kreeg Sandra korting.

 -1,6 −
KNMI Maastricht – 23-01-2017

Labels

Bijgewerkt: 31-03-2021 13:12

Reacties (0)

Log in om te reageren