82-jarige vrouw vermoord, 38-jarige vrouw aangehouden

Datum
maandag 23 januari 2017
Adres
Sluizerbank
Plaats
Maastricht

De buren schakelden de politie in omdat ze de 82-jarige weduwe Ansems-Vangangel al een paar dagen niet hadden gezien. 

Ze was voor het laatste gezien op maandag 23 januari 2017 om 15.30 uur, toen ze een praatje maakte met een van de omwonenden. 

Vermoedelijk werd ze tussen 15.30 uur en 18.45 uur die dag in de garage doodgestoken. Ze had haar jas nog aan.

Van het moordmes is het lemmet in de garage achtergebleven. Het gaat om een mes van het Nederlands merk Déluxa, dat tot een paar jaar geleden werd verkocht bij onder andere Action. 

Het heft is niet teruggevonden.

Mogelijk werd ze dus door een inbreker overlopen, maar de politie kan dit (vermoeden van omwonenden) nog niet bevestigen. Ook is nog niet duidelijk of er iets uit de woning verdwenen is. Mogelijk een aantal sieraden. Het huis staat op 500 meter van de Belgische grens.

Opsporing Verzocht meldde:

'Een buurtbewoner heeft die maandagmiddag rond 15.30 een onbekende vrouw gezien op het pad tussen de Redemptielaan en de Sluizerbank. Zij kwam uit de richting van het huis van mevrouw Ansems en viel op doordat het pad normaal gesproken alleen door aanwonenden wordt gebruikt.

De vrouw wordt omschreven als een Oost-Europees type en ging gekleed in een donkere sweater met capuchon. Ze is tussen de 20 en 35 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, tenger gebouwd en heeft zwart haar. Wat opviel, is haar onverzorgde uiterlijk en grauwe gezicht.'

Mogelijk is zij inmiddels aangehouden. De politie heeft in ieder geval een 38-jarige vrouw uit het Belgische Vroenhoven aangehouden. Deze Sandra N. is een moeder van zes kinderen en verslaafd aan harddrugs.

Vroenhoven ligt dicht bij Maastricht.

Volgens het Nieuwsblad zou ze al op 3 februari door de Belgische politie zijn verhoord.

De krant schreef dat de moeder van Sandra haar dochter op 23 januari uit Maastricht had opgehaald. Ze was toen gewond aan haar handen. 

Sandra verklaarde dat ze in Maastricht van de fiets was gevallen. Pas later hoorde de moeder van de moord en lichtte de politie in. 

Die hoorde en verhoorde de moeder resp. Sandra op 3 februari. Maar Sandra stond twee uur later alweer op straat.

Vijf maanden later werden ze alsnog opgepakt. Waarom zo laat is onduidelijk.

Volgens de advocaat van de verdachte is Sandra er ingeluisd. In de woning werd bloed van haar gevonden, maar ze ontkent binnen geweest te zijn. Dus moeten anderen haar bloed daar hebben achtergelaten.

Opzettelijk, dus.

Ze gaf ook aan hoe: via een heroïnespuit die zij had gebruikt. 

Nu nog het waarom.

De zaak moet nog voorkomen, maar niet dan nadat Sandra N. in het Pieter Baan Centrum is onderzocht.


 -1,6 −
KNMI Maastricht – 23-01-2017

Labels

Bijgewerkt: 05-04-18 12:19

comments powered by Disqus