Huurder doodt schoonvader huurbaas

Datum
zondag 11 december 2016
Adres
De Ruyterstraat
Plaats
IJmuiden

Jos Korver (52) werd kort voor 11.13 uur in een woning neergestoken, de inzet van de traumahelikopter mocht niet baten. Korver was uitbater van café Cheers aan de Kennemerlaan.

De 55-jarige dader, K. van de W., vluchtte, maar kon met de hulp van het publiek (ingeschakeld via Burgernet) worden gelokaliseerd. Op de Hertogweg bij hofstede De Kruitberg in Driehuis werd hij in de boeien geslagen, nadat de politie een waarschuwingsschot en vervolgens een gericht schot had gelost. 

De man werd in zijn been getroffen.

Korver was in gezelschap van zijn schoonvader, die eigenaar was van de woning waar de steekpartij plaatsvond. Ze waren daar om reparatiewerken te verrichten. 

Van de W. was de huurder van de woning. Hij zou al langer voor problemen hebben gezorgd en ruzie met de schoonvader van Korver hebben gehad. 

Pogingen om hem eruit te zetten, waren mislukt.

Die dag viel Van de W. de schoonvader aan. Jos Korver wierp zich tussen hem en de aanvaller. Van de W. stak Korver daarop vijftien maal met een mes in zij, rug en hals. 

Van de W. weigerde zich door het Pieter Baan Centrum te laten onderzoeken. Het Openbaar Ministerie eiste daarop 2 jaar en tbs. 

De rechtbank oordeelde aanmerkelijk strenger: 6 jaar en tbs.

En dus ging Van de W. in hoger beroep - en nu liet hij zich wel door het Pieter Baan Centrum onderzoeken. Hij bleek een stoornis te hebben en schizofreen te zijn.

Het hielp hem weinig. Nu eiste het OM bevestiging van het vonnis - en het hof veroordeelde Van de W. naar wens: 6 jaar en tbs.

 0
KNMI IJmuiden – 11-12-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 15:49

Reacties (0)

Log in om te reageren