Vrouw trekt verzamelaar messen af

Datum
dinsdag 8 november 2016
Adres
Agnietendaal
Plaats
Ede

Willianne van Stempvoort werd 's avonds gevonden door haar moeder, toen deze rond 22.00 uur thuiskwam. Ze was was zwaargewond en overleed ter plaatse. 

Het slachtoffer woonde er met haar moeder, zus en twee studenten. 

De politie hield een 20-jarige man uit Ede aan: Thomas B. Bij hem thuis aan de Veenderweg werd een aantal slag- en steekwapens gevonden. 

B. was trots op zijn collectie. Op 28 september 2016 plaatste hij zelfs een foto van zijn collectie op internet: een honkbalknuppel, luchtdrukbuks, twee machettes, een bijl, drie grote dolken en zakmessen. 

Later nog een foto, met knuppels met spijkers, twee nieuwe kapmessen en een grote bijl.

Een buurman zag die avond een van de studenten buiten staan, op sokken. Hij kreeg te horen dat er binnen ruzie was (geweest). Even later arriveerde een ambulance.

Tijdens de rechtszaak meldde B. dat Willianne had ingestemd met seksuele handelingen tegen betaling: zij zou hem aftrekken. Maar hij was zijn geld vergeten en daarover kregen ze ruzie. 

Daarop wurgde hij haar met een touwtje dat hij toevallig bij zich had en sloeg haar vervolgens met een snoeischaar in het gezicht.

De officier van justitie benadrukte dat het initiatief tot betaalde seks uitging van Thomas B. en dat niets in het dossier erop wees dat Willianne van Stempvoort eerder tegen betaling seks met anderen had gehad. 

Met andere woorden: misschien verzon B. die betaalde seks we.

B. is licht verstandelijk gehandicapt en heeft een gebrekkig ontwikkeld geweten. Hij houdt van metal. 

Het Openbaar Ministerie eiste 6 jaar gevangenisstraf en tbs. 

De rechtbank oordeelde B. verminderd toerekeningsvatbaar en veroordeelde hem conform.

Slachtoffers

NaamWillianne van Stempvoort
Geboren
Overleden8 nov. 2016
 1
KNMI Deelen – 08-11-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 16:59

Reacties (0)

Log in om te reageren