Wendy mocht geen nieuwe vriend

Datum
donderdag 22 september 2016
Adres
Huizersdijk
Plaats
Zevenbergen

De 46-jarige Wendy Rikkers was onwel geworden, kreeg de politie aanvankelijk van haar 53-jarige vriend en autohandelaar Kees-Jan W. en diens 24-jarige zoon Pascal te horen.

Maar haar verwondingen wezen in een andere richting en de twee mannen werden (ongeboeid) voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Welke die verwondingen waren, wilde de politie niet vertellen. Sectie maakte duidelijk dat die verwondingen haar toegebracht waren.

Buren wezen journalisten op de ruzie die de laatste maanden in het huis werden uitgevochten. Misschien nog niet fysiek, maar in ieder geval verbaal. En inderdaad: Wendy wilde met haar nieuwe vriend verder.

Het is een van de drie redenen waarom mannen hun vriendin of echtgenote vermoorden: omdat ze hem wil verlaten. Omdat hij de kinderen niet meer mag zien. Of omdat hij een vriendin heeft en zij dat niet mag weten.

Vrouwen hebben daarentegen maar een reden hun vriend of echtgenoot te vermoorden, maar een iets betere dan de drie van mannen bij elkaar samen: omdat hij haar stelselmatig verkrachtte, mishandelde en vernederde.

Ook kenmerkend voor mannen: het was haar schuld.

En anders weten ze zich niets te herinneren. In dit geval verklaarde Kees-Jan W. in deze zaak dat hij wakker was geworden en Wendy Rikkers in de woonkamer had betrapt op sms'en met haar nieuwe vriend, maar dat hij weer naar bed was gegaan. Hij werd wakker toen zij hem van achteren vastpakte en haar nagels in zijn schouders zette.

Vanaf dat moment kon hij zich niets herinneren.

De drie schoolgaande kinderen van het stel werden opgevangen. Pascal werd al snel weer vrijgelaten, geheel onschuldig. Vermoedelijk dacht hij werkelijk dat zijn moeder onwel was geworden toen zijn vader om hulp riep.

Het Openbaar Ministerie eist 12 jaar gevangenisstraf. W. is het daar niet mee eens. Volgens hem heeft zij zichzelf gewurgd. Uitspraak 11 oktober 2017.

Slachtoffers

NaamWendy
Geboren
Overleden

Daders/verdachten

NaamKees-Jan W.
Geboren
Overleden
 14,7
KNMI Gilze-Rijen – 22-09-2016

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:32

Reacties (0)

Log in om te reageren