Zwager schopt. Uit angst?

Datum
dinsdag 27 september 2016
Adres
Thaliastraat
Plaats
Arnhem

De politie trof de 26-jarige Tyson Haynes zwaargewond aan voor de deur van zijn woning, maar de hulp kwam te laat. Twee mannen die zich in de buurt ophielden, werden aangehouden.

Onder hen de 36-jarige zwager van het slachtoffer, Jerry. De man had eerder zijn echtgenote (de zus van het slachtoffer) mishandeld en was daarom die middag in de omgeving van het nabijgelegen treinstation Velperpoort door Haynes - een kickbokser - in elkaar geslagen. De Gelderlander heeft de beelden.

's Nachts belde de zwager - het was inmiddels 3.30 uur - bij Tyson Haynes in de Thaliastraat aan. De zwager was niet alleen en bovendien gewapend met een pistool.

Buiten kwam het weer tot een woordenwisseling met geweld, waarop de zwager zijn vuurwapen trok en met drie kogels Tyson Haynes doodde. Hij had het wapen nog bij zich toen hij korte tijd later door de politie werd aangehouden.

Tijdens de pro forma-zitting in augustus 2017 verzocht de advocaat van de verdachte het vermeende criminele verleden van drie familieleden van het slachtoffer te onderzoeken. De rechtbank stemde daarmee in. Jerry E. zou tot de moord op Tyson Haynes zijn gekomen omdat hij door familieleden was bedreigd.

Zijn advocaat, tegenover de gelderlander.nl: 'Als immers blijkt dat zij in het verleden ernstige strafbare feiten hebben gepleegd, zoals E. stelt, zijn zijn angstgevoelens beter te plaatsen. E. vreesde dat Tyson en zijn broers hem te grazen zouden nemen.'

Tijdens de zitting bleek dat een getuige had gezien en gehoord dat de schutter naar het lijk van zijn slachtoffer liep en riep: 'Sukkel.'

Het Openbaar Ministerie eiste 15 jaar. De rechtbank veroordeelde E. conform.

Slachtoffers

NaamTyson Haynes
Geboren
Overleden27 sep. 2016
 14,1
KNMI Deelen – 27-09-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 15:25

Reacties (0)

Log in om te reageren