Werd Eddie door een bekende vermoord?

Datum
vrijdag 16 september 2016
Adres
Cornelis Gerritsz Geusstraat
Plaats
Den Helder

De 44-jarige Eddie Overmulder liet zijn hond uit en werd tegen 22.45 uur bij een sloot langs de Cornelis Gerritsz Geusstraat gevonden, vlak bij het clubhuis van Scouting Jutters Willemsoord. 

Hij was doodgestoken.

De politie nam een scooter in beslag en hield een vrouw aan, die - zo stelde de politie nadrukkelijk, om geruchten de kop in te drukken - niet zijn ex-echtgenote is. Ze werd weer vrijgelaten omdat er onvoldoende gronden waren haar nog langer vast te houden.

Maar in januari 2019 werd ze opnieuw opgepakt, na tips en verder onderzoek.

Overmulder woonde tijdelijk in bij zijn moeder Jenny, in haar woning aan de Sijmon Blaauwboerstraat. Die ligt achter de Cornelis Gerritsz Geusstraat en dat verklaarde ook waarom de steeg van de Geusstraat naar de Sijmon Blaauwboerstraat meteen na de vondst van het lichaam werd afgezet.

Een half jaar na de moord lieten de moeder en een goede vriend van het slachtoffer weten dat Eddie door een bekende moet zijn vermoord - en wel met voorbedachten raad. Anders zou de hond van het slachtoffer, Dushi, nooit hebben toegelaten dat een vreemde het baasje iets aan had gedaan.

Moeder Jenny is inmiddels overleden. Ze zal nooit weten wie haar zoon heeft vermoord. 

Dushi is opgenomen in een asiel.

Uiteindelijk bleek de vriendin van Overmulder de dader, althans: het Openbaar Ministerie heeft 11 jaar tegen haar geëist. 

D.P. verklaarde voor de rechter dat ze vermoedde dat Overmulder haar jongste dochter misbruikte en ze raakten in gevecht. Daarbij stak zij hem verschillende keren, al zei ze zich dat niet te kunnen herinneren.

Vervolgens zocht ze met de moeder van Overmulder naar het 'vermiste' slachtoffer - en vond hem.

Overigens staat niet vast dat ze gelijk had, met die misbruikbeschuldiging. 

Uitspraak eind november 2019.

Slachtoffers

NaamEddie Overmulder
Geboren
Overleden16 sep. 2016
 18,7
KNMI De Kooy – 16-09-2016

Bijgewerkt: 17-11-2019 18:22

Reacties (0)

Log in om te reageren