Werd Eddie door een bekende vermoord?

Datum
vrijdag 16 september 2016
Adres
Cornelis Gerritsz Geusstraat
Plaats
Den Helder

De 44-jarige Eddie Overmulder liet zijn hond uit en werd tegen 22.45 uur bij een sloot langs de Cornelis Gerritsz Geusstraat gevonden, vlak bij het clubhuis van Scouting Jutters Willemsoord. 

Hij was doodgestoken.

De politie nam een scooter in beslag en hield een vrouw aan, die - zo stelde de politie nadrukkelijk, om geruchten de kop in te drukken - niet zijn ex-echtgenote is. Ze werd weer vrijgelaten omdat er onvoldoende gronden waren haar nog langer vast te houden.

Maar in januari 2019 werd ze opnieuw opgepakt, na tips en verder onderzoek.

Overmulder woonde tijdelijk in bij zijn moeder Jenny, in haar woning aan de Sijmon Blaauwboerstraat. Die ligt achter de Cornelis Gerritsz Geusstraat en dat verklaart ook waarom de steeg van de Geusstraat naar de Sijmon Blaauwboerstraat meteen na de vondst van het lichaam werd afgezet.

De broer van het slachtoffer zegt nog niets over het motief te weten.

Maar een half jaar na de moord lieten de moeder en een goede vriend van het slachtoffer weten dat Eddie door een bekende moet zijn vermoord - en wel met voorbedachten rade. Volgens de twee zou de hond van het slachtoffer, Dushi, namelijk nooit hebben toegelaten dat een vreemde het baasje iets aan had gedaan.

Moeder Jenny is inmiddels overleden. Ze zal nooit weten wie haar zoon heeft vermoord. Dushi is opgenomen in een asiel.

Het was de vijftiende moord in Den Helder deze eeuw, maar de verdeling over die bijna zeventien jaar is ietwat scheef. In de periode 2000 t/m 2004 werden tien moorden gepleegd. In de twaalf jaar daarna 'slechts' vijf. 

Met andere woorden, Den Helder volgt het patroon dat voor heel Nederland geldt: we slaan er minder (snel) op los.

Slachtoffers

NaamEddie Overmulder
Geboren
Overleden16 sep. 2016
 18,7
KNMI De Kooy – 16-09-2016

Bijgewerkt: 29-01-19 16:57

comments powered by Disqus