Man doet tukje na doden gastheer

Datum
donderdag 22 september 2016
Adres
Anjelierenlaan
Plaats
Vlissingen

De melding kwam tegen 6.30 uur bij de politie binnen. Agenten troffen in de woning het lijk aan van de 26-jarige Hussein Hassan Abdillahi, de bewoner van het pand.

Een buurman gaf tegenover de PZC een indruk van het slachtoffer. 'We hadden geen contact met hem. Een jonge man, maar meer dan goeiedag en hallo zeiden we niet. Hij woonde hier een jaar of wat. Hij had wel een probleem met ditte.'

Drinken?

'Alcohol, ja. En volgens mijn zoon rookte hij ook drugs. Hij zag er niet fit uit. Vorige week was hij op de hoek van de straat gevallen met zijn fiets, toen kwam hij met de fiets aan de hand naar huis gelopen. Alles helemaal stuk.'

'Er kwamen wel eens vrienden bij hem binnen. Somalisch of zo. Maar er was geen overlast, nooit. Vanmorgen was er ook een jonge man. Die is aangehouden. Tenminste, ik zag hem meelopen met de politie.'

De politie heeft twee verdachten aangehouden: F.M. en A.M., beiden 32 jaar oud en beiden uit Vlissingen. De eerste was nog in de woning, de tweede werd opgepakt net nadat hij had geprobeerd met de pinpas van het slachtoffer geld op te nemen.

Zoals de getuige al vermoedde: SomaliĆ«rs. 

Beiden verbleven doorgaans in de woning van hun landgenoot. Toen A.M. die nacht thuiskwam sliep F.M. en lag Hussein dood in zijn slaapkamer. A.M. belde toen de politie.

In mei 2017 was er een pro forma-zitting; in juni 2018 zou de zaak inhoudelijk worden behandeld, maar werd toen aangehouden. Te veel stukjes van de puzzel lagen nog niet op hun plek. 

Maar uiteindelijk veroordeelde de rechtbank de - inmiddels 35-jarige - F.M. tot 10 jaar cel. De eis was 11 jaar. A.M. kreeg twee weken cel voor het stelen van de pinpas van het slachtoffer.

De rechtbank nam het F.M. vooral kwalijk dat hij na de moord op de bank van zijn gastheer in slaap was gevallen. Alsof er niets was gebeurd.

Het was de derde moord in Vlissingen sinds 2010.

 18
KNMI Vlissingen – 22-09-2016

Labels

Bijgewerkt: 08-01-2021 15:32

Reacties (0)

Log in om te reageren