Echtgenoot dealt drugs, zij moordt

Datum
woensdag 29 juni 2016
Adres
Wilgenstraat
Plaats
Den Bosch

Sandra N. stak haar echtgenoot Selim van der Heijden (39) met een mes in zijn hals terwijl hij in bed lag en stak zichzelf vervolgens dertig keer. Maar ze overleefde. Ze werd gevonden door de moeder van Selim, die in dezelfde straat woont.

Onduidelijk blijft of de vrouw - ze studeerde volgens haar Facebookpagina aan de Huishoudschool - zelfmoord wilde plegen of wilde doen alsof beiden slachtoffer waren van een derde.

De vijf kinderen van het gezin werden opgevangen.

Het slachtoffer had een strafblad, handelde in drugs, had het woord Omerta op zijn buik getatoeƫerd en was - aldus zijn Facebookpagina - een fan van Al Pacino als Scarface in de gelijknamige film.

Tijdens de rechtszaak kon Sandra N. zich weinig herinneren. Ze vertelde dat ze door haar man geestelijk en lichamelijk werd mishandeld; het gezin was bekend bij Jeugdzorg.

En bij de politie, want die was al een paar keer de woning binnengevallen in verband met genoemde drugshandel. De vrouw was erop tegen dat haar man in drugs handelde, maar het makkelijke geld vond ze ook wel weer handig.

Het Openbaar Ministerie eiste 10 jaar voor doodslag. De rechtbank veroordeelde de vrouw tot 8 jaar, waarbij de rechters rekening hielden met de 'lange periode van angst, vernedering en wanhoop' bij N.

Slachtoffers

NaamSelim van der Heijden
Geboren
Overleden29 jun. 2016

Daders/verdachten

NaamSandra N.
Geboren
Overleden
 15,8
KNMI Herwijnen – 29-06-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 14:45

Reacties (0)

Log in om te reageren