Drugsdief Wout Sabee doodgeschoten

Datum
vrijdag 24 juni 2016
Adres
Ten Veldestraat
Plaats
De Meern

Het was niet de eerste aanslag op Wout Sabee.

Op 27 juni 2014 werd hij in dezelfde straat - hij woonde er - onder vuur genomen toen hij in zijn Volkswagen Golf reed, zie foto. Voor die aanslag werden Wilco B. en Henry 'Bolle' J. tot 11 resp. 7 jaar cel veroordeeld. 

Beiden zaten dus nog vast toen Sabee voor de tweede maal werd beschoten - en nu trefzeker.

Die schoten vielen om 11.40 uur. Sabee was inmiddels 70 jaar oud en is daarmee een van de oudste slachtoffers van een liquidatie.

Getuigen zagen een grijze auto van het type sedan wegrijden, de bijrijder droeg een bivakmuts. Hij was de schutter. Of de bestuurder ook een bivakmuts droeg is onbekend, maar dat is aan te nemen.

Sabee was een bekende van de politie. Hij stond erom bekend van drugs die hij in opdracht moest verschepen een deel achterover te drukken. Mogelijk schuilt in dat gedrag het motief van zijn dood.

Hij was na de eerste aanslag op zijn leven nog door collega-crimineel Aziz Anzi gewaarschuwd dat er een tweede aanslag op hem zou worden gepleegd, maar hij weigerde politiebescherming.

De Marokkaan Aziz Anzi werd in 2015 in zijn crèmekleurige Fiat 500 doodgeschoten langs de A12 (maar ook in De Meern). Mogelijk vanwege die waarschuwing.

In oktober 2018 werd drugshandelaar Marcel D. opgepakt, in ieder geval in de zaak-Sabee, meldt het Algemeen Dagblad.

In mei 2019 werd Marcel D. nog steeds gezien als verdachte, maar eind die maand viel in Het Parool ook de naam Ridouan Taghi. Kroongetuige Nabil B. zou over acht liquidaties en twee pogingen tot hebben verklaard en daarbij diens naam hebben genoemd. 

Het staat er niet bij, maar dan vermoedelijk als opdrachtgever.

Slachtoffers

NaamWout Sabee
Geboren
Overleden24 jun. 2016
 19,2
KNMI De Bilt – 24-06-2016

Bijgewerkt: 29-05-19 11:54

comments powered by Disqus