Partner als dartboard gebruikt

Datum
woensdag 4 mei 2016
Adres
Monseigneur Swinkelsstraat
Plaats
Helmond

Voor de zus van de verdachte kwam de uitbarsting van geweld niet als een verrassing, maar wellicht had ze niet gedacht dat haar zwager het slachtoffer zou zijn.

Michael Schmitt werd in de nacht van dinsdag op woensdag 4 mei dood aangetroffen, de steigerhamer waarmee zijn hersens waren ingeslagen lag naast hem op de grond. Reanimatie had geen zin meer. 

Zijn partner Suzanne de V. (27) werd gearresteerd. Ze had in paniek een buurman gebeld. Die trof haar in de woning hoofdschuddend aan. Dat hoofd zat vol bloed.

Het stel had al jaren ruzie, wist de zus van Suzanne. En wisten de buren. En wist de politie. Suzanne zou de relatie dan ook al wel vijf keer hebben opgeschort. Ze heeft drie jonge kinderen met het slachtoffer.

Volgens haar advocaat werd ze jarenlang 'mishandeld, vernederd en gekleineerd' - iets wat door getuigen werd bevestigd. Ze zat regelmatig onder de blauwe plekken. Een 'bizarre relatie' met veel geweld, aldus de buren; de huizen daar zijn nogal gehorig. 

Het was dan ook noodweer, aldus de advocaat van Suzanne de V. Het slachtoffer zou haar in de slaapkamer hebben aangevallen en bij de keel gegrepen. Die hamer lag toevallig in de buurt.

Hoewel, toevallig?

Volgens De V. lag die daar in de slaapkamer omdat het slachtoffer hennepkwekerijen leeg roofde en bang was dat de bestolenen hem 's nachts zouden komen bezoeken.

Maar het Openbaar Ministerie gaat voorlopig uit van moord, vooral omdat de klappen met de hamer op het achterhoofd van het slachtoffer neerdaalden.

De details van de vernederingen die De V. naar eigen zeggen moest gaan, waren wel weer overtuigend. 

Zo werd ze door Schmitt niet alleen jarenlang mishandeld, maar ook als dartboard gebruikt. Ze moest beneden op de bank slapen en kreeg per WhatsApp bevelen inzake eten en drinken. 

Die nacht was het een blikje fris dat ze moest brengen.

Het OM verwierp noodweer en eiste 9 jaar cel. Volgens de officier was de intensiteit van het geweld dat het slachtoffer gebruikte niet zo groot dat zijn dood onbestraft mag blijven.

De rechtbank was het daarmee eens: 7 jaar, voor doodslag. 

Uit het vonnis blijkt dat de rechtbank wel rekening heeft gehouden met het feit dat Suzanne jarenlang werd mishandeld, maar ze oordeelde ook dat ze niet de waarheid had gesproken over wat er die nacht was gebeurd - en dat weegt nu eenmaal zwaar.

Bovendien had ze drie kinderen hun vader ontnomen.

Ook in hoger beroep kreeg ze 7 jaar. Voor doodslag.

Eind maart 2022 werd ze dood in haar cel gevonden. De doodsoorzaak staat nog niet vast.

Slachtoffers

NaamMichael Schmitt
Geboren
Overleden4 mei 2016

Daders/verdachten

NaamSuzanne de V.
Geboren
Overleden
 10,6
KNMI Eindhoven – 04-05-2016

Labels

Bijgewerkt: 30-03-2022 13:24

Reacties (0)

Log in om te reageren