Zoon zet vader op steekkarretje

Datum
zondag 1 mei 2016
Adres
Zuid-Willemsvaart
Plaats
Helmond

Het 67-jarige slachtoffer verdween begin mei 2016 spoorloos. Drie weken later werd zijn lichaam in een deken gewikkeld in de Zuid-Willemsvaart aangetroffen.

Een week later kon een verdachte worden aangehouden: Sander, de 40-jarige zoon van het slachtoffer. Hij was volgens de politie al snel in beeld, maar onvindbaar. Op woensdag 25 mei zagen agenten hem over de Aalsterweg in Eindhoven rijden.

Hillen werd gedood door slagen tegen zijn hoofd, mogelijk met een hard voorwerp. Ook werd hij op een steekkarretje vastgebonden.

Volgens advocaat Frank van Rijthoven was er onvoldoende bewijs dat de zoon zijn vader heeft vermoord. Hillen senior wilde die dag een vriendin bezoeken en de zoon had hem sindsdien niet meer gezien, stelde de advocaat. De zoon zou de politie juist geholpen hebben bij het zoeken naar zijn vermiste vader.

Maar dat laatst zegt natuurlijk niet veel. Er lopen vaker daders in de stille tocht.

Bovendien: Hillen was gekleed in een pyjama toen hij werd gevonden - en het is niet heel waarschijnlijk dat iemand aldus gekleed zijn vriendin bezoekt. 

Ook zijn gebit lag nog thuis.

En op de telefoon van de verdachte - die net uit de gevangenis was ontslagen - was gezocht op onderwerpen als 'verkopen van eigendom van een vermiste', 'moord met gif zonder sporen', 'lijkverzwaring' en 'neersteken zonder bloedsporen'.

Het Openbaar Ministerie eiste in augustus 2017 20 jaar tegen Sander H.

Maar die bleef ontkennen. Zijn vader zou door twee criminele broers en dier zus zijn vermoord. De zus zou zich via datingsites hebben aangeboden, en toen ze bij Hillen aanbelde zouden haar broers klaar hebben gestaan om Hillen te beroven.

De rechtbank veroordeelde de zoon conform.

In hoger beroep eiste het OM weer 20 jaar. Uitspraak 2 december 2019.

Slachtoffers

NaamBart Hillen
Geboren
Overleden1 mei 2016

Daders/verdachten

NaamH.
Geboren
Overleden
 8,5
KNMI Eindhoven – 01-05-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 13:50

Reacties (0)

Log in om te reageren