15.000 voor gouden tip moord Fidanque

Datum
zaterdag 19 maart 2016
Adres
Houtsnijdershorst
Plaats
Apeldoorn

Bij de schietpartij raakten drie mensen gewond, twee mannen (broers) en een vrouw. Een van de mannen overleed later in het ziekenhuis: de 31-jarige Antilliaan Marlon Fidanque.

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Beide broers werden in de voortuin neergeschoten; de vrouw kreeg een schotwond aan haar arm. Ze zou problemen met haar ex hebben, maar volgens de politie is het 'zeer waarschijnlijk' dat de schutter een conflict had met 'één of beide' broers.

De vrouw wist op tijd met haar vier kinderen naar boven te vluchten. De kinderen zijn elders ondergebracht. Volgens omwonenden was de vrouw zwanger.

De schutter is 'mogelijk' van Antilliaanse afkomst, liet de politie weten: 'Getuigen geven aan een getinte, mogelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien, vermoedelijk iemand tussen de 20 en 30 jaar oud. Tips over wie dit zou kunnen zijn, zijn nog zeer welkom.'

Drie dagen eerder was de vader van de broers overleden, Ephraim. Kort voor de schietpartij waren zij en andere familieleden in diens woning bijeengekomen.

Na afloop fietsten de broers naar de Houtsnijdershorst. Meteen nadat ze daar waren gearriveerd, werden ze beschoten. Mogelijk zijn ze gevolgd.

Wie heeft ze zien fietsen? wil de politie graag weten.

De ene broer droeg een grijze joggingbroek met zwart jack. De andere had een blauwe spijkerbroek aan met zwarte jas. Onder die jas droeg hij een grijze hoodie, waarvan hij de capuchon mogelijk over zijn korte kroeshaar had getrokken.


Slachtoffers

NaamMarlon Fidanque
Geboren
Overleden19 mrt. 2016
 5,7
KNMI Deelen – 19-03-2016

Bijgewerkt: 28-06-18 12:24

Reacties (0)

Log in om te reageren