15.000 voor gouden tip liquidatie Fidanque

Datum
zaterdag 19 maart 2016
Adres
Houtsnijdershorst
Plaats
Apeldoorn

Twee broers en een zwangere vrouw bevonden zich voor haar woning toen een man hen beschoot.

Alle drie raakten gewond, een van de broers - de 31-jarige Antilliaan Marlon Fidanque - overleed later in het ziekenhuis. 

De vrouw - zijn was de vriendin van Marlon (en moeder van vier kinderen) - kreeg een schotwond aan haar arm. Ze zou problemen met haar ex hebben, maar volgens de politie is het 'zeer waarschijnlijk' dat de schutter een conflict had met een van de broers.

Of met beide.

De schutter is 'mogelijk' van Antilliaanse afkomst, liet de politie weten: 'Getuigen geven aan een getinte, mogelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien, vermoedelijk iemand tussen de 20 en 30 jaar oud.'

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn veroordeling.

Mogelijk heeft een tweede dader op afstand gewacht op de schutter.

Drie dagen eerder was de vader van de broers Fidanque overleden, Ephraim. Kort voor de schietpartij waren zij en andere familieleden in diens woning bijeengekomen.

Na afloop fietsten de broers naar de Houtsnijdershorst. Meteen nadat ze daar waren gearriveerd, werden ze beschoten. Mogelijk zijn ze gevolgd.

Wie heeft ze zien fietsen? wil de politie (nog steeds) graag weten. 

Een uitzending van Opsporing Verzocht leverde slechts vier tips op. Plaatsing op de Cold Case kalender 2019 leverde ook geen doorbraak op.

Slachtoffers

NaamMarlon Fidanque
Geboren
Overleden19 mrt. 2016
 5,7
KNMI Deelen – 19-03-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 16:54

Reacties (0)

Log in om te reageren