Wie liquideerde Carlos Bonevacia?

Datum
vrijdag 1 april 2016
Adres
Kruitberg
Plaats
Amsterdam

De schietpartij vond plaats rond 23.30 uur, het slachtoffer was de 35-jarige Carlos Bonevacia van CuraƧao.

Na een melding troffen agenten Bonevacia zwaargewond aan in het portiek van de flat, hij was door verschillende kogels getroffen. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar tevergeefs.

Het slachtoffer woonde met zijn moeder in flat Kruitberg. Het had die avond in de buurt voetbal gekeken.

Vlakbij werd een jas gevonden, die wel eens van de schutter zou kunnen zijn. 

'Het gaat om een man van ongeveer 1.80 meter lang met een dun postuur, dat is opvallend. En hij had lange dreadlocks, dat is ook opvallend. Verder had hij een donkere huiskleur en hij droeg een hoodie met een pet,' aldus een politiewoordvoerder. 

De dader vluchtte in de richting van flat Kleiburg.

In Opsporing Verzocht was op beelden gemaakt met bewakingscamera's te zien dat Bonevacia op krukken - hij was kort tevoren aan zijn knie geopereerd - de hal inloopt en dat tegelijk een donkere man - qua kleding en huidskleur - de straat over rent, de hal inloopt en die even later weer rennend verlaat.

Zie de beelden hier.

De dader werd nooit gepakt. 

Opsporing Verzocht omschreef hem als volgt: 'Het is een donkergetinte man, vermoedelijk van Surinaamse/Antilliaanse of Dominicaanse afkomst, slank en atletisch gebouwd, met een brede neus. Hij had een donker trainingspak van Nike aan, en zwarte Nike schoenen met een witte zool.'

Bonevacia was geen onbekende voor politie en justitie. Toen hij 27 was moest hij zich met vier anderen verantwoorden voor een woningoverval. De bewoner werd met geweld beroofd van sierden, geld, een telefoon en een camera.

In 2014 kreeg Bonevacia nog een boete in de Dominicaanse Republiek omdat hij op na landing op het vliegveld 9000 euro in contanten bij zich bleek te hebben.

Dat verklaart wellicht de opvallende omschrijving van zijn moordenaar: vermoedelijk van Surinaamse/Antilliaanse of Dominicaanse afkomst...

Slachtoffers

NaamCarlos Bonevacia
Geboren
Overleden12 apr. 2016

Daders/verdachten

NaamNN
Geboren1990
Overleden
 8,2
KNMI Schiphol – 01-04-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 13:11

Reacties (0)

Log in om te reageren