Militair doodt moeder van drie kinderen

Datum
woensdag 16 maart 2016
Adres
Doctor Schaepmanstraat
Plaats
Kaatsheuvel

De 43-jarige Dollie Hansen, moeder van drie kinderen, werd rond 5.50 uur door de politie gevonden; haar man Robert B. (48) - hij is de vader van de drie kinderen - werd aangehouden. 

Het is onduidelijk of de kinderen getuige waren of nog sliepen.

Volgens zijn advocaat verkeerde B. in 'verwarde toestand' toen hij schoot. 'Mijn cliƫnt verleent in het onderzoek volledige medewerking. Hij kan zich nog alles herinneren, maar heeft geen idee hoe dit alles heeft kunnen gebeuren.'

B. was sportinstructeur en lid van een schietvereniging. Dollie werkte als 'burgermedewerkster' bij de Koninklijke Marechaussee. Omdat de dader militair is, deed de Marechaussee het onderzoek en moest B. voor een militaire rechtbank verschijnen.

Huwelijksproblemen waren de aanleiding, zo bleek tijdens de rechtszaak in januari 2017. Het Openbaar Ministerie eiste 15 jaar zonder tbs, want volgens deskundigen had Robert B. geen enkele psychologische of psychiatrische stoornis.

Toch sloeg hij haar eerst met een hamer op het hoofd en sneed hij daarna haar keel door. Toen het mes bleef steken, probeerde hij haar te wurgen. Hij had geen idee waar hij aan begonnen was, vertelde hij de rechtbank.

B. en zijn vrouw lagen in scheiding. Volgens hem had zij al een ander en had ze ook nog eens te veel geld uitgegeven met hun gezamenlijke creditcard. Ze had zelfs zoveel uitgegeven dat hij een deel van zijn muziekcollectie had moeten verkopen - en wel alles van Queen.

Hij kreeg 12 jaar.

Slachtoffers

NaamDollie Hanssen
Geboren
Overleden1 mrt. 2016

Daders/verdachten

NaamRobert B.
Geboren
Overleden
 4,6
KNMI Gilze-Rijen – 16-03-2016

Labels

Bijgewerkt: 28-06-2018 12:11

Reacties (0)

Log in om te reageren