Kraker/dj doodgestoken

Datum
vrijdag 11 maart 2016
Adres
Zuiderslag
Plaats
Hoevelaken

De 32-jarige Michiel Been - bijgenaamd 'de Lange' - werd in het kraakpand gevonden waar hij woonde. 

De 42-jarige verdachte is een collega-kraker. Hij raakte gewond, werd naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens aangehouden. 

Er waren op het moment van de steekpartij veel mensen in het pand aanwezig, het voormalige schoolgebouw van het Van Lodestein College (dat nu aan de overzijde van de straat is gevestigd).

Volgens ondernemers in de buurt was het vooral een drank- en drugspand - en een kwestie van tijd.

De twee hadden inderdaad al langer ruzie. 

Been vond dat de 42-jarige zijn woonruimte liet vervuilen en stank veroorzaakte. Daarop maakte Been een gat in de muur, zodat hij af en toe met een brandslang water naar kon spuiten.

Op de fatale avond smeet hij een ijzeren staaf door het gat en even later stak hij zijn bovenlichaam er doorheen. Daarop pakte de 42-jarige een mes een stak negen keer toe.

Die negen steken leverden hem een eis van 9 jaar op. Volgens het Openbaar Ministerie had hij kunnen weglopen en kon hij dus geen beroep doen op noodweer.

De rechtbank veroordeelde hem tot 5 jaar.

Het was de tweede moord in Hoevelaken in relatief korte tijd: vorig jaar werd in de Frans Tromplaan de Syrische moeder van drie kinderen Victoria Retsjkina (39) door het ex gedood. De man is nog steeds op de vlucht.

Slachtoffers

NaamMichiel Been
Geboren
Overleden11 mrt. 2016
 3,2
KNMI De Bilt – 11-03-2016

Bijgewerkt: 07-01-2021 12:40

Reacties (0)

Log in om te reageren