Hoeveel wapens gebruikte Mark de J. om Everink te vermoorden?

Datum
vrijdag 4 maart 2016
Adres
Hoflaan
Plaats
Bilthoven

De man die wordt verdacht van de moord c.q. doodslag op Koen Everink, de 29-jarige Mark de J., houdt vol dat hij hem niet heeft doodgestoken. Hij bekent hem die avond te hebben bezocht, maar stelt dat hij na zijn vertrek buiten werd overmeesterd door ten minste vier mannen.

De J. was dus niet de dader, maar zelf slachtoffer.

De 42-jarige Everink werd op 4 maart dood in zijn woning gevonden, maar waarschijnlijk al op de avond van 3 maart vermoord.

Die avond was Mark de J. op bezoek, ze keken naar de wedstrijd Feijenoord-AZ. Nadat het lichaam van Everink was gevonden meldde hij zich bij de politie als getuige en verklaarde direct na afloop van de wedstrijd te zijn weggegaan, om 23.15 uur.

Duidelijk is dat De J. gokschulden had en geld van Everink had geleend. Niet duidelijk is of hij dat ook in zijn eerste verklaringen heeft gemeld. De politie op haar beurt stelde vast dat uit de woning van Everink een kostbaar horloge en een iPhone waren verdwenen.

Everink blijkt zich fel te hebben verzet, ondanks het feit dat hij (eerst) diverse malen in zijn rug werd gestoken.

In de woning zijn sporen van De J. gevonden: op een glas en op een handdoek. Maar dat is natuurlijk niet heel verwonderlijk als hij daar die avond is geweest.

De J. en zijn advocaat zullen meer moeite hebben te verklaren hoe het horloge van Everink in de woning van de zus van de verdachte kwam; het werd daar door de politie gevonden. En dat er bloed zat op de passagiersstoel van de wagen van verdachte.

Inmiddels is het rapport af dat forensisch laboratorium IFS in opdracht van de advocaat van De J. heeft opgesteld.

IFS stelt dat Everink zich niet met zijn linkerhand heeft verdedigd: die hand namelijk vertoonde geen verwondingen. De houding van de linkerhand doet volgens IFS bovendien vermoeden dat de linkerhand tijdens de worsteling op Everinks rug werd gehouden.

Verder zijn er volgens IFS waarschijnlijk drie messen zijn gebruikt, plús een handdoek om Everink te smoren en mogelijk nóg een wapen: een stomp voorwerp. Veel wapens voor één dader.

Wordt vervolgd.

Slachtoffers

NaamEverink
Geboren
Overleden3 mrt. 2016

Daders/verdachten

NaamMark de J.
Geboren20 feb. 1987
Overleden
 1
KNMI De Bilt – 04-03-2016

Labels

Bijgewerkt: 02-09-17 16:57

comments powered by Disqus