Drugs, kortsluiting, hamer

Datum
zaterdag 27 februari 2016
Adres
Veilingstraat
Plaats
Zundert

Een familielid had al enige tijd niets van de 45-jarige Pierre Pelders gehoord en waarschuwde de politie, die het slachtoffer zaterdagavond om 22.30 uur dood in zijn woning vond.

Pelders woonde er nog maar twee weken, volgens buurtbewoners had hij net een gevangenisstraf uitgezeten.

De politie hield een 49-jarige man en een 37-jarige vrouw aan, beiden uit Terneuzen. Ze waren in het bezit van de auto van het slachtoffer. 

De drie kenden elkaar uit het drugsmilieu.

De vrouw bleek onschuldig, de 49-jarige Helmut K. - in het bezit van een ingevuld strafblad - bekende. Hij zou volgens zijn advocaat een drugsschuld bij Pelders hebben gehad en die hebben willen afbetalen door Pelders bij zijn verhuizing en de inrichting van zijn woning te helpen. 

Maar kennelijk verliep dat niet helemaal zoals gedacht: K. sloeg Pelders met een hamer dood.

Volgens zijn advocaat was er sprake van kortsluiting in zijn hoofd. Dat zou kunnen, want het Pieter Baan Centrum constateerde dat K. een persoonlijkheidsstoornis had.

Ter zitting verklaarde hij: 'Ik ben van nature geen agressieve man, maar Pelders sprak zo agressief dat hij z'n geld wilde hebben. Ik ben nog nooit zo boos geweest. Heb nog nooit zo gereageerd. Ik heb veel spijt. Ik heb kinderen hun vader Pierre ontnomen.'

Volgens familie van het slachtoffer was Pierre Pelders een goedlachse man (die in drugs handelde). 

Het Openbaar Ministerie eiste 12 jaar tegen Helmut K. En die kreeg hij ook. De rechtbank achtte niet bewezen dat K. met voorbedachte raad Pelders had vermoord.

Slachtoffers

NaamPierre Pelders
Geboren
Overleden27 feb. 2016

Daders/verdachten

NaamHelmut
Geboren
Overleden
 2,5
KNMI Gilze-Rijen – 27-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 12:00

Reacties (0)

Log in om te reageren