Man schiet ex van zijn vriendin dood

Datum
dinsdag 16 februari 2016
Adres
Wrightlaan
Plaats
Den Haag

Een overbuurvrouw zag dat twee mannen ruzie hadden, maar ook dat die werd gesust en dat de ene wegliep en de andere weer naar binnenging. 

Maar ze had haar boodschappen nog niet neergezet of ze hoorde luide knallen, naar later bleek schoten.

Ze kende het slachtoffer: Dyniel Wilson. Hij werd 28. Even later kon de politie de vermoedelijke dader aanhouden, Ricky G. (31).

Pas tijdens de rechtszaak werd duidelijk wat er ongeveer was gebeurd. 

Ricky G. woonde met zijn vriendin in de Wrightlaan. Die vriendin had met haar ex-vriend Dyniel Wilson een zoontje, dat zij met haar nieuwe vriend Ricky G. opvoedde. 

Maar kennelijk niet geheel tot tevredenheid van Wilson, die vermoedde dat Ricky G. de jongen had geslagen. Daar kwam Wilson verhaal over halen. Hij begon meteen te vechten.

Wat hij niet wist: Ricky G. had speciaal voor dit soort gelegenheden een vuurwapen gekocht. G. liep naar binnen, pakte het en schoot.

Tijdens de verhoren door de politie claimde de schutter dat hij een waas voor zijn ogen had gekregen toen Wilson begon te vechten en dat hij zich niet kon herinneren geschoten te hebben, maar er hingen twee camera's aan de woning. 

De beelden waren helder.

Het Openbaar Ministerie eiste 11 jaar cel. Van zelfverdediging was volgens de officier van justitie geen sprake. Wilson was al weggelopen en Ricky G. had binnen kunnen blijven. Ontoerekeningsvatbaar was G. ook al niet.

De rechtbank veroordeelde hem tot 8 jaar.

Het slachtoffer was overigens een vriend van Feyenoorder Eljero Elias, vertelde deze tegen Metro: 'We zaten vroeger bij elkaar in de klas, we hebben zo veel met elkaar meegemaakt. Ik kon vroeger vanuit mijn slaapkamer in zijn slaapkamer kijken. Hij heeft twee kinderen achtergelaten.'

Het is niet de eerste moord in de nieuwbouwwijk Ypenburg. 

In 2015 werden Clif Kooke en Remie Fatehmahomed vermoord. Kooke (29) werd op 8 april 2015 in de Laan van Waalhaven met een klauwhamer doodgeslagen door zijn zwager: de 33-jarige Joegoslaaf Albin B., die daarvoor 8 jaar kreeg. Er waren al langer spanningen tussen de twee, maar B. bekende ook het slachtoffer van zijn geld te hebben bestolen. 

De Surinamer Fatehmahomed (55) werd op 16 oktober in de Hagenstraat doodgestoken door een twee jaar oudere landgenoot.

En in 2012 schoot de recidivist Patrick R. de 29-jarige Dennis Knoester dood in de Bleriotlaan. Knoester viel zijn ex-vriendin lastig en R. wilde sussen, verklaarde hij tegenover de rechter. Met vijf kogels in hoofd, hals en hart. Zeven, als twee kogels hun doel niet hadden gemist. R. kreeg 14 jaar. Eerder was hij al tot 8 jaar cel veroordeeld voor het neerschieten van een 23-jarige man. De twee waren per ongeluk met elkaar in botsing gekomen. Dat slachtoffer overleefde het schot in zijn hoofd maar net.

Slachtoffers

NaamDyniel Wilson
Geboren
Overleden16 feb. 2016

Daders/verdachten

NaamRicky G.
Geboren
Overleden
 0,7
KNMI Rotterdam – 16-02-2016

Bijgewerkt: 07-01-2021 10:27

Reacties (0)

Log in om te reageren