Ripper Zidane geliquideerd (en vergeten)

Datum
vrijdag 5 februari 2016
Adres
Ameidestraat
Plaats
Rotterdam

Het was niet de eerste keer dat de Marokkaanse crimineel Chafik Zidane (23) onder vuur werd genomen, maar dit keer overleefde hij het niet. 

Zidane werd om 3.00 uur onder een lantaarnpaal in Overschie geliquideerd. Buurtbewoners hoorden eerst schoten en daarna het geratel van een machinegeweer. 

Mogelijk hebben de schutters hun slachtoffer eerst gestabiliseerd, zoals dat in vaktermen heet: met een handvuurwapen neerschieten opdat hij niet meer wegrent, en werd hij daarna met veel kogels afgemaakt.

Ook als waarschuwing voor anderen.

Want Zidane was een ripper. In april 2015 was hij nog beschoten vanuit een wagen waarin in ieder geval de Marokkaanse broers Taoufi en Mohammed el M. zaten. 

Zij werden aangehouden. 

Zidane - hij zat in een andere auto - raakte gewond aan zijn hoofd. Hij zou drugs van de broers El M. hebben gestolen, althans niet (op tijd) hebben betaald.

Zie daar: een reden Zidane te liquideren.

Een tweede ontstond in juni 2015. Toen vond een schietpartij plaats in de Essenburgstraat in Rotterdam-West. Twee groepen beschoten elkaar. 

Een van de kampen bestond uit Zidane en zijn Marokkaanse kompaan Mohammed Jouhri (27). De laatste overleefde de confrontatie niet.

Een hun belagers kon worden gepakt: de 41-jarige Turk Alptekin O. De tweede staat sindsdien op de internationale opsporingslijst: Sahin Sezer (44), eveneens Turk.

Het vermoeden bestaat dat Zidane c.s. een partij heroïne van de Turken hadden gestolen. Mogelijk werd hem nu de rekening gepresenteerd.

Zidane had overigens nog kunnen leven, schrijft het Algemeen Dagblad. Hij was in november aangehouden bij een politiecontrole en bleek in een gestolen auto te rijden. Tegen de zin van het OM werd hij toch op vrije voeten gesteld. 

Als hij...

Ooit liepen de Amsterdamse criminelen Sam Klepper en Johnny Mieremet met opzet tegen de lamp omdat ze wisten dat er een prijs op hun hoofd was gezet. Ze tipten anoniem de politie dat twee louche figuren in het bezit van vuurwapens waren. Die twee lieten zich zonder tegenstribbelen oppakken. Ze kregen een lichte straf, maar dat vonden Klepper en Mieremet niet zo erg. 

Soms ben je in de gevangenis veiliger dan op straat.

Voor alle duidelijkheid: de broers El M. zaten nog vast toen Zidane werd geliquideerd. En de vraag is of Sezer nog in Nederland was; lijkt heel onverstandig.

Het kan ook dat vrienden van Jouhri zijn maat Zidane verantwoordelijk hielden voor zijn dood.

Intussen reconstrueerde Opsporing Verzocht de laatste uren van Zidane.

Om 14.45 uur zat hij bij een kapper op de Mathenesserdijk en zag een blauwe Opel Corsa voorbijrijden. Dat beviel Zidane niet, wist de kapper later te melden. 

Tussen 17.30 en 18.00 uur was hij bij zijn ouders en om 19.30 uur ontmoette hij zijn verloofde bij een afhaalrestaurant in de Zwart Jansstraat. 

Wat hij tussen zijn bezoek aan zijn ouders en dat afhaalrestaurant deed is nog onduidelijk. 

Na de afhaal bezocht Zidane Lounge cafetaria Mondial aan de ’s-Gravendijkwal, de sishalounge TMT aan de Scheepstimmermanslaan en café Brooklyn, voorheen het Poppetje, aan de 1e Schansstraat. Volgens een getuige was hij om 2.00 uur weer in Brooklyn.

Een uur later werd hij doodgeschoten. Hij had geen tas bij zich en geen telefoon, maar wel sleutels. Een van die sleutels was van een onbekende portiekwoning.

Drie uur voor de liquidatie zag een getuige twee mannen in een zilverkleurige Mercedes waarvan de motor stationair draaide. Ze bleven stoïcijns voor zich uit kijken toen de getuige hen passeerde.

Na de liquidatie zagen getuigen een lange man met Noord-Afrikaanse uiterlijk weglopen en een BMW met gedoofde lichten wegrijden. 

Ook hoorde iemand een scooter wegrijden.

Opvallend: na 2016 werd in de vaderlandse pers al niet meer over de liquidatie van Zidane geschreven. Nog geen jaar interessant, die Zidane.

Slachtoffers

NaamChafik Zidane
Geboren1991
Overleden5 feb. 2016
 9
KNMI Rotterdam – 05-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 16:53

Reacties (0)

Log in om te reageren