Neergestoken vrouw overleden

Datum
donderdag 4 februari 2016
Adres
J.H. van Heekweg
Plaats
Amsterdam

De 35-jarige Fatiha Abakhti werd aan het eind van de ochtend neergestoken en overleed korte tijd later in het ziekenhuis. 

Vrijwel onmiddellijk liet de politie via Twitter weten te zoeken naar een man van ongeveer 30 jaar, 1 m 80 lang en met een groot, normaal postuur. Hij had kort, zwart haar.

Later hield ze de 36-jarige tramchauffeur Adil K., de ex-man van het slachtoffer. Hij ontkende - en zou blijven ontkennen, ook ter zitting. Tot en met het hoger beroep.

Een van de buurtbewoners zag het gebeuren, vertelde ze tegenover AT5.

'Ik zag dat ze de weg over stak. Opeens stond hij achter haar. Ze draaide zich om en toen stak hij haar. Ik zag hoe ze in elkaar zakte en dat hij meedraaide en meerdere malen op haar bleef insteken. Ik riep "Wat doe je!". Hij keek verschrikt op en rende met een bebloed mes weg.'

'Het was zo'n lieve vrouw, ze zorgde goed voor haar kinderen. En ze zei dat ze blij was dat ze van hem af was.'

Veel bewijs was er niet. Een taxichauffeur noteerde het kenteken van een auto die hij vlak na de moord nabij de plaats delict hard had zien wegrijden. 

Het was de wagen van K. 

Op het stuur van de wagen werd bloed van het slachtoffer gevonden.

Maar dat is volgens zijn advocate onvoldoende.

Getuigen verklaarden dat K. zijn ex-vrouw drie dagen eerder nog met de dood bedreigd. Zij had de relatie verbroken, hij wilde dat ze bij hem terug zou komen. Hij gaf haar nog drie dagen: 'Je hebt nog drie dagen, anders maak ik je dood.'

Een van die getuigen was de 12-jarige dochter van het slachtoffer en de verdachte. Zij verklaarde later: "Dat was drie dagen voordat mama dood was."

Het Openbaar Ministerie eiste in februari 2017 18 jaar cel voor moord. De uitspraak was conform.

De rechtbank sprak van een 'afschuwelijke moord' die een enorme impact had, op zowel de nabestaanden als de buurt. Ook rekende de rechtbank K. zwaar aan dat hij bleef ontkennen.

In hoger beroep kreeg K. weer 18 jaar.

Slachtoffers

NaamFatiha Abakhti
Geboren1980
Overleden4 feb. 2016

Daders/verdachten

NaamAdil K.
Geboren1979
Overleden
 5,8
KNMI Schiphol – 04-02-2016

Labels

Bijgewerkt: 07-01-2021 10:12

Reacties (0)

Log in om te reageren