Dak- en thuisloze doodgestoken door zwerver

Datum
maandag 18 januari 2016
Adres
Stationsplein
Plaats
Amsterdam

De 24-jarige dakloze N. Gyarmati uit Hongarije werd rond 22.30 door de schizofrene en paranoïde dakloze Jaroslaw K. uit Polen ingehaald en vlakbij het Victoria hotel in de borst gestoken.

K. werd de volgende dag aangehouden, agenten herkenden hem in het signalement dat van de dader was verspreid: een blanke man van ongeveer 1.70 lang en tussen de 30 en 35 jaar. Hij droeg een donkerkleurige jas, had een onverzorgd uiterlijk en lichte baardgroei. Bovendien: op een plastic tas die hij bij zich had en op zijn kleding zaten rode vegen: bloed, het bloed van Gyarmati. De politie vond vervolgens in het water voor het station een mes met zijn dna.

Het Parool noemt de dader afwisselend Jaroslaw K. en Jaroslaw W. - maar zo schizofreen zal hij toch ook weer niet zijn... In ieder geval eist het Openbaar Ministerie vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank legde K. uiteindelijk 279 dagen cel en tbs op. De celstraf is gelijk aan het aantal dagen dat K. al in voorarrest had gezeten. Volgens de rechters is hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar en moet hij daarom zo snel mogelijk worden behandeld.


Slachtoffers

NaamN. Gyarmati
Geboren
Overleden18 jan. 2016

Daders/verdachten

NaamJaroslaw K.
Geboren
Overleden
 -2,9 −
KNMI Schiphol – 18-01-2016

Labels

Bijgewerkt: 24-10-2016 13:55

Reacties (0)

Log in om te reageren