Eis levenslang voor dubbele vergiftiging en fraude

Datum
vrijdag 30 augustus 2013
Adres
Czaar Peterstraat
Plaats
Amsterdam

Soms bepaalt een rechter of iemand is vermoord.

Op 13 november 2013 werd in de woning van de Dominicaan George H. in flat Kouwenoord een dode gevonden, Alfredo Bido Fernandez (24). De man - een landgenoot van H. - leek een natuurlijke dood gestorven, maar lijkt nu te zijn vermoord. Althans, het Openbaar Ministerie heeft George H. aangeklaagd voor moord.

En bij deze ene moord bleef het niet.

George H. - geboren in New York - was een vraagbaak in de Dominicaanse gemeenschap in Zuidoost omdat hij behalve Spaans ook Engels en Nederlands sprak. Van die positie maakte hij misbruik door nieuwkomers verzekeringen op leven en begrafenis te laten afsluiten, met hem (of zijn moeder in de Dominicaanse Republiek) als begunstigde.

Dat viel op toen enkele Dominicanen op jonge leeftijd waren overleden en H. grote sommen gelds kreeg uitgekeerd. Daarop werd zijn huis in Zuidoost doorzocht, waarbij een tas met injectienaalden en ampullen met succinylcholine werd gevonden. Succinylcholine is een spierverlapper die in Nederland alleen bij operaties in ziekenhuizen wordt gebruikt, maar die H. op een vervalst recept had weten te verkrijgen. Bij sectie op het lichaam van Bido Fernandez werden sporen van dit middel gevonden; en op de punt van een injectienaald zijn dna en op de zuiger van die naald het dna van H.(hoewel in mengprofiel).

H. ontkende, ook toen de recherche het lichaam van Allan Perez Gonzalvez (22) liet opgraven en ook in het lichaam van deze nieuwkomer uit de Dominicaanse Republiek sporen van de spierverslapper werden gevonden. Perez Gonzalez was in augustus 2013 (we weten niet precies welke dag, vandaar dat de zaak op 30 augustus is gezet) in zijn woning in de Czaar Peterstraat plotseling overleden - de tweede Dominicaan in de omgeving van George H. die op jonge leeftijd overleed en op wiens naam verzekeringen waren afgesloten met H. als begunstigde. Het OM heeft H. nu ook moord op Perez Gonzalez ten laste gelegd.

Aanvankelijk meende het OM in twee andere sterfgevallen ook de hand van H. te zien, maar voor die zaken zal H. niet worden vervolgd. Althans niet nu.

Voor Kerst 2015 bepaalt de rechtbank of Allan Perez Gonzalvez en Alfredo Bido Fernandez zijn vermoord en of ze door H. zijn vermoord.

Slachtoffers

NaamAllan Perez Gonzalez
Geboren
Overleden30 aug. 2013

Daders/verdachten

NaamGeorge H.
Geboren
Overleden
 18,1
KNMI Schiphol – 30-08-2013

Bijgewerkt: 11-12-2015 09:02

Reacties (0)

Log in om te reageren