Zoon doodt bejaarde vader

Datum
woensdag 28 augustus 2013
Adres
Derde Hugo de Grootstraat
Plaats
Amsterdam

De 18-jarige Mohamed C. was een jaar eerder vanuit Marokko naar Nederland gekomen om hier zijn havo af te maken. Als enige van zijn broers en zussen woonde hij nog bij zijn 74-jarige vader Mohamed. Die dag zat senior geknield op zijn gebedskleedje en sneed junior hem de keel af. De lijkschouwer telde later 27 steken.

Junior verliet de woning en keerde later met een vriend terug. Die viel flauw en belandde in het ziekenhuis. Hij werd opgezocht door een undercoveragent, die leugenachtig vertelde dat hij door junior was gestuurd. De vriend verklaarde daarop dat junior hem de moord had bekend en dat hij erbij had gezegd: ik moest het doen, jij weet waarom.

Beiden waren namelijk homoseksueel en de senior accepteerde dat niet. Senior had zijn zoon met toverkunsten hetero willen maken.

Tijdens de zitting verklaarde junior dat een indringer senior moet hebben vermoord, maar de officier van justitie vond dat onwaarschijnlijk - ook al omdat de houding van senior op het gebedskleedje niet de indruk gaf dat een vreemde de woning was binnengedrongen.

Bovendien: senior (geboren 00-00-1939 geboren in Hart-Aït Ahmed Kelaâ te Marokko) was analfabeet, sprak geen Engels en iemand had op de thuiscomputer gezocht naar ‘killing with a knife’ en homoporno.

Het Openbaar Ministerie eiste in maart 2016 15 jaar cel. Mohammed kreeg 12 jaar. De rechtbank achtte moord - een vooropgezet plan - niet bewezen.


Slachtoffers

NaamMohamed C.
Geboren1939
Overleden28 aug. 2013

Daders/verdachten

NaamMohamed C.
Geboren1995
Overleden
 18,3
KNMI Schiphol – 28-08-2013

Labels

Bijgewerkt: 21-08-2017 11:38

Reacties (0)

Log in om te reageren