Verdachte twee liquidaties zelf geliquideerd

Datum
zaterdag 7 november 2015
Adres
Spinozahof
Plaats
Krommenie

Eaneas Lomp (27) werd om 1.48 uur exact in Krommenie geliquideerd. Een moord in sms-berichte.

Lomp was verdachte in, althans betrokken bij twee liquidaties. Hij kwam al in beeld tijdens het onderzoek naar de doodslag op de crimineel Souhail Laachir (26) op 25 mei 2013 in het Scheepvaarthuis te Amsterdam.

Laachir werd gezien als de boekhouder van Benaouf A., het eigenlijke doelwit van de aanslag in de Staatsliedenbuurt in december 2012 die twee levens kostte. Na de schietpartij in het Scheepvaarthuis werd Lomp buiten het gebouw opgepakt. Hij bleek gewapend, maar zijn vuurwapen was niet het moordwapen.

Ook leek Lomp (Tilburg, 1988) betrokken bij de liquidatie van Stefan Regalo Eggermont op 13 juli 2014 in de Conradstraat in Amsterdam-Oost, een persoonverwisseling.

De 30-jarige Eggermont werd aangezien voor de crimineel Omar Lkhorf, die vlakbij woonde en in hetzelfde type auto reed als de onschuldige Eggermont. Omar Lkhorf was de broer van een van de slachtoffers van de aanslag in de Staatsliedenbuurt, Youssef Lkhorf.

Bij Lomp thuis werd het moordwapen gevonden, maar justitie kon niet bewijzen dat hij de schutter was. Lomp zei dat hij het wapen van Massod Amin Hosseini had gekregen, die in 2014 op het Pisuissehof werd geliquideerd. De auto die bij de moord op Eggermont was gebruikt, was een auto waarin Hosseni vaak reed.

Met zijn broer (Curaçao, 1985) behoorde Lomp tot het kamp van Gwenette Martha, die in 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.

Het is dan ook opvallend dat in oktober 2017 Daniel M. werd opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Lomp, want M. behoorde ook tot het kamp Martha en hij met een vriend van Lomp. 

M. zou dus dubbelspel hebben gespeeld.

Dat bleek te kloppen, zo werd duidelijk uit sms-berichten die tijdens de rechtszaak tegen de mannen van wie het Openbaar Ministerie vermoedt dat de Lomp hebben doodgeschoten: Nabil Amzieb en Hicham M., openbaar werden gemaakt. 

Berichten verstuurd met telefoons waarvan de gebruikers dachten dat ze niet te kraken waren.

Waren ze toch.

Daniel M. -  hij is een volle neef van Dennis M., die met Martha op pad was toen de laatste werd geliquideerd - was die avond en nacht met Lomp in Amsterdam gaan stappen en zorgde ervoor dat M. dronken zou terugkeren naar de woning van zijn vriendin in Krommenie. 

Dronken, zodat zijn bloed dunner zou zijn en hij eerder zou doodbloeden.

M. de schutters de hele avond en nacht op de hoogte. 

Opdrachtgever van de moord op Lomp is volgens het OM Omar Lkhorf, de man die het eigenlijke doelwit was toen Stefano Eggermont werd doodgeschoten. 

Hij liet Amzieb en M. per telefoon weten dat ze hun magazijnen op Lomp moesten legen: 'Door het hoofd, armen, benen, nagels, tenen en ballen als het kan. Hij heeft een (kogelwerend) vest.'

'Pop hem z’n kankermoer, deze kans krijg ik niet meer.'

Dat deden ze.

Het lot van schutter Nabil Amzieb is bekend - en luguber. Zijn hoofd werd voor een waterpijpcafé gevonden, nadat zijn lichaam een dag eerder al was aangetroffen in een uitgebrande auto. Vermoedelijk werd hij uit wraak gedood.

Schutter Hicham M. stond in mei 2019 voor zijn rechters. Het OM moet de strafeis tegen hem uit uitspreken. 

Maar M. heeft meer rechtszaken aan zijn hoofd dan alleen deze: hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf en een Colombiaanse man en diens vriendin (in Spanje).

De chauffeur van beiden was vermoedelijk Mitchell Jansen; hij werd in 2016 in Colombia geliquideerd. Ook hij werd vermoedelijk uit wraak gedood.

Het Openbaar Ministerie eiste levenslang tegen Omar L. (vanwege zijn bepalende rol bij twee liquidatie en drie pogingen tot) en levenslang tegen Hicham M. (voor twee liquidaties en drie pogingen tot). 

Tegen Daniel M. eiste het 22 jaar.

De rechtbank veroordeelde Omar L. en Hicham M. tot levenslang. De laatste vanwege twee liquidaties (Lomp en Yakhlaf). 

Daniel M. kreeg 30 jaar, de hoogste tijdelijke straf.  

Slachtoffers

NaamEaneas Virginio Lomp
Geboren1988
Overleden7 nov. 2015

Daders/verdachten

NaamDaniel M.
Geboren
Overleden
 15,4
KNMI Wijk aan Zee – 07-11-2015

Labels

Bijgewerkt: 26-06-2019 14:12

Reacties (0)

Log in om te reageren