Verdachte twee liquidaties zelf geliquideerd

Datum
zaterdag 7 november 2015
Adres
Spinozahof
Plaats
Krommenie

Eaneas Lomp (27) werd om 1.48 uur exact in Krommenie geliquideerd. Hij kwam in beeld tijdens het onderzoek naar de doodslag op de crimineel Souhail Laachir (26) op 25 mei 2013 in het Scheepvaarthuis te Amsterdam.

Laachir werd gezien als de boekhouder van Benaouf A., het eigenlijke doelwit van de aanslag in de Staatsliedenbuurt in december 2012 die twee levens kostte. Na de schietpartij in het Scheepvaarthuis werd Lomp buiten het gebouw opgepakt. Hij bleek gewapend, maar zijn vuurwapen was niet het moordwapen.

Ook leek Lomp (Tilburg, 1988) betrokken bij de liquidatie van Stefan Regalo Eggermont op 13 juli 2014 in de Conradstraat in Amsterdam-Oost, een persoonverwisseling.

De 30-jarige Eggermont werd aangezien voor de crimineel Omar Lkhorf, die vlakbij woonde en in hetzelfde type auto reed als de onschuldige Eggermont. Omar Lkhorf was de broer van een van de slachtoffers van de aanslag in de Staatsliedenbuurt, Youssef Lkhorf.

Bij Lomp thuis werd het moordwapen gevonden, maar justitie kon niet bewijzen dat hij de schutter was. Lomp zei dat hij het wapen van Massod Amin Hosseini had gekregen, die in 2014 op het Pisuissehof werd geliquideerd. De auto die bij de moord op Eggermont was gebruikt, was een auto waarin Hosseni vaak reed.

Met zijn broer (CuraƧao, 1985) behoorde Lomp tot het kamp van Gwenette Martha, die in 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.

Het is dan ook opvallend dat in oktober 2017 Daniel M. werd opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Lomp, want M. (zie foto) behoorde ook volgens het Het Parool tot het kamp Martha en hij zou dus dubbelspel hebben gespeeld en Lomp in de val hebben gelokt.

Een andere verklaring die Het Parool geeft is dat M. zijn vriend Lomp heeft laten liquideren omdat hij - Lomp - te veel wist.

Mogelijk is geen van beide waar.

Een paar jaar geleden werd Daniel M. door de politie staande gehouden en wat bleek: hij was in gezelschap van Alexander Gillis, die in 2014 werd geliquideerd en die tot de vijanden van Martha werd gerekend. Sterker: Gillis was vermoedelijk betrokken bij de liquidatie van Redouan Boutaka - en die stond als hitman op de loonlijst van... Martha.

Daniel M. was in de nacht dat Lomp werd geliquideerd met hem in Amsterdam wezen stappen. Mogelijk heeft M. toen de schutters gemeld dat Lomp de trein had genomen en weldra in Krommenie zou zijn.

Een van die schutters zou Hicham M. zijn. M. wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Chahid Yakhlaf en een Colombiaanse man en diens vriendin (in Spanje).

Daniel M. is een volle neef van Dennis M., die met Martha op pad was toen de laatste in 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.


Slachtoffers

NaamEaneas Virginio Lomp
Geboren1988
Overleden7 nov. 2015

Daders/verdachten

NaamDaniel M.
Geboren
Overleden
 15,4
KNMI Wijk aan Zee – 07-11-2015

Bijgewerkt: 25-09-18 13:10

comments powered by Disqus