Lid top 600 doodgeschoten in Zuidoost

Datum
woensdag 11 februari 2015
Adres
Leerdamhof
Plaats
Amsterdam

Getuigen hoorden tegen 1.50 uur verschillende schoten en waarschuwden de politie, die de 24-jarige dood tegenover nummer 380-388 aantrof. 

De twee daders zouden per bromfiets zijn gevlucht; even later werd op het Maldenhof een verbrande bromfiets gevonden.

Flaneur werd op CuraƧao geboren en kwam op 7-jarige leeftijd met zijn broers naar Amsterdam, later gevolgd door zijn moeder en zussen. 

Zijn vader kwam niet mee. 

Hij had met zijn 24 jaar al een fors strafblad, met straatroven en een mishandeling; ooit probeerde hij iemand met een fles dood te slaan. 

Hij stond in de top 600 (van inbrekers en overvallers) en had 1,5 jaar gezeten voor beroving van een studente. 

Hij was vrij sinds mei 2014.

Zijn advocaat kende hem iemand een goedlachse jongen die soms domme dingen deed. Hij vond het ook te vroeg om van een liquidatie te spreken. 

Hoewel hij hem al twee jaar niet had gezien, hoorde Flaneur volgens hem niet meer in de top 600 thuis. 'De Top 600 blijft maar aan je kleven', zei hij. 

'Misschien is het tijd om die lijst eens op te schonen.'

Bij dezen.

Opsporing Verzocht meldde op 28 april 2015 dat Flaneur die nacht thuis zat te gamen met zijn broer, steeds telefoon kreeg en op een gegeven moment een regenpak over zijn gewone kleding aantrok terwijl het niet regende.

En dat doet vermoeden dat hij iets van plan was dat het daglicht niet kon verdragen. Inbreken bijvoorbeeld, suggereerde Opsporing Verzocht. 

Nadat hij weer was gebeld en het huis had verlaten, werd hij doodgeschoten, twee kilometer verderop.

In november 2021 meldde Het Parool de arrestatie van Emylio 'Millie' G. uit Zwanenburg. 

G. werd in de gevangenis gearresteerd, waar hij een gevangenisstraf van 16 jaar uitzat voor een poging tot liquidatie en bedreiging met een vuurwapen in 2018 en openlijk geweld een jaar eerder.

Het hoger beroep in die zaak liep nog.

Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op stagiair Mohamed Bouchikhi (17) in 2018. 

De moord op Flaneur was de tweede moord ooit gepleegd op de Leerdamhof. 

Robert van Tilburg (68) betrapte op 25 mei 1989 in zijn woning op nummer 365 inbrekers en achtervolgde ze tot op straat. Daar draaide de Marokkaan A. (23) zich om en vuurde. Hij was uit de gevangenis ontsnapt, waar hij vastzat na zijn zoveelste veroordeling voor inbraak. Het slachtoffer onderhandelde namens bewoners met de huizeneigenaar over de veiligheid in de buurt.

Slachtoffers

NaamSiegmar Flaneur
Geboren1990
Overleden11 feb. 2015
 4,3
KNMI Schiphol – 11-02-2015

Labels

Bijgewerkt: 29-01-2023 14:09

Reacties (0)

Log in om te reageren