Dode schietpartij Dordrecht

Datum
zondag 16 oktober 2022
Adres
Van den Tempelstraat
Plaats
Dordrecht

De schoten vielen rond 0.30 uur.

Het slachtoffer - de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht - zat in een kleine blauwe personenauto van het merk Toyota die fout geparkeerd stond, half op de stoep.

Het rechter zijraam van de wagen was verbrijzeld en ook in de achterruit zaten diverse kogelgaten.

Van de schutter(s) geen spoor. Op deze opname is te horen dat hij niet op een kogel heeft gekeken. Hij vuurde twee salvo's af.

De politie vraagt omwonenden met deurbelcamera's of auto's met webcams die iets van het gebeurde hebben geregistreerd, zich te melden.

Dan is het wel handig te weten dat de schietpartij niet op het Van Oldenbarneveltplein plaatsvond, zoals ze aanvankelijk op Twitter meldde, maar in de Van Den Tempelstraat.

Volgens de burgemeester van Dordrecht hoort 'dit soort geweld' niet thuis in Dordt.

Waar wel?

De burgemeester sloot later die dag in verband met de moord café Bagatelle III aan de Thorbeckestraat, vlak bij de plaats delict.

Waarom precies bleef onduidelijk. Maar we mogen aannemen dat het slachtoffer daar die avond was.

En dat bleek te kloppen.

Het café werd in 2016 al eens door de burgemeester gesloten, na een vechtpartij, maar dat was nog voor de huidige eigenaar het overnam.

Maar inmiddels is het weer open.

Volgens het Algemeen Dagblad had Eisden een strafblad. Zo werd hij aangetroffen in het bezit van een vuurwapen en probeerde hij ooit hennep te stelen.

Te rippen, dus.

Dat gebeurde op 16 december 2015. Eisden en twee anderen betraden zonder toestemming daartoe te hebben verkregen een woning en wilden de 356 plantjes die daar stonden te groeien stelen.

Maar ze werden gezien door een buurman.

Dit is volgens Opsporing Verzocht de vluchtroute van de moordenaar:

Een getuige zag de schutter vanuit de Van den Tempelstraat een steegje insloeg richting Savornin Lohmanweg.

De schutter was een man met een lengte van ongeveer 1.70 meter en met een normaal postuur. Hij droeg zwarte kleding en een capuchon over zijn hoofd.

Op 22 november 2022 werd bekend dat de politie een 49-jarige man heeft aangehouden. Zijn betrokkenheid moet nog worden vastgesteld.

Het was overigens de 29ste moord deze eeuw in Dordrecht. Daaronder twee driedubbele moorden.

De meeste moorden werden opgelost, zes niet (inclusief deze) - waaronder enkele liquidaties. Zo is de moordenaar van Johnny Henriques nog steeds niet bekend, althans aangeklaagd.

Bijgewerkt: 23-11-2022 10:11

Reacties (0)

Log in om te reageren