Tarkan schiet Nassim

Datum
vrijdag 1 april 2022
Adres
Leenderbos
Plaats
Hoofddorp

De politie kreeg rond 11.55 uur een melding over een schietpartij en trof op het parkeerterrein bij sportpark Overbos een gewonde man aan, die ter plaatse overleed.

Het lichaam van de 20-jarige Nassim el Beshouty uit Aalsmeer lag naast een witte personenauto.

De (twee) daders zouden in een zwarte Volkswagen zijn ontkomen, vermoedelijk een Polo of Golf. 

Een van hen zou licht getint zijn en een petje hebben gedragen, de andere tussen de 20 en 30 jaar zijn geweest en een jas van The North Face hebben gedragen.

Die avond al werd een 24-jarige man uit Aalsmeer aangehouden, Quincy Z. En op 5 april werd in Amsterdam de 18-jarige Tarkan S. aangehouden.

Het bleek dat Tarkan S. en Nassim el Beshouty ooit bevriend waren, maar al langer ruzie hadden. El Beshouty beschuldigde Tarkan S. ervan te hebben ingebroken bij zijn moeder.

Terwijl die moeder S. jaren geleden liefdevol in haar gezin had opgenomen.

Bij wijze van vergelding verkocht El Beshouty - hij had twee kinderen bij twee verschillende vrouwen - hem een drugslijn die niet bestond, alleen in de vorm van een notitieboekje met namen van leveranciers en klanten.

Tarkan ontkende dat hij bij de moeder van S had ingebroken. Het maakte hem boos, die beschuldiging.

En natuurlijk dat hem een neppe drugslijn was verkocht.

Dus eiste hij geld van El Beshouty.

Die dag reden Tarkan S. en zijn chauffeur Quincy Z. hem klem toen deze bij het ziekenhuis zijn schoonzusje wilde afzetten.

Later die dag werd besloten het uit te praten. Eerst bij een tankstation en daarna bij het Leenderbos. Dat helemaal geen bos is. Meer een parkeerplaats.

Na slechts één minuut zag Tarkan S. geen heil meer in praten, trok zijn vuurwapen en schoot drie keer op El Beshouty. Na een korte pauze schoot hij nog drie keer.

Volgens het Openbaar Ministerie was het moord. Voorbedachte raad, dus. 

Maar volgens de advocaat van S. had Tarkan dat vuurwapen alleen maar bij zich omdat hij in Amsterdam begeleid woonde en zich daar niet veilig voelde.

Hij had het in ieder geval niet meegenomen omdat hij van plan was El Beschouty dood te schieten.

In een volgende pro forma-zitting vroeg de advocaat van Tarkan zijn cliënt toe te staan het proces op vrije voeten te mogen afwachten.

'Het is nog een jonge jongen.'

Mocht niet.

Tijdens de inhoudelijke behandeling werd duidelijk dat Tarkan S. inderdaad had ingebroken bij een familielid van het slachtotter. Althans: dat die (vermeende) inbraak voor het slachtoffer reden was Tarkan S. af te persen.

In de woorden van het Openbaar Ministerie: de twee hadden een financieel conflict.

Het OM eiste 14 jaar tegen Tarkan S. en 10 jaar tegen zijn kompaan wegens medeplegen. Want Quincy Z. had kort voor de schietpartij geïnformeerd bij deze en gene naar de verblijfplaats van Nassim el Beshouty.

En was opgetreden als chauffeur.

De rechtbank veroordeelde Tarkan S. tot 9 jaar. De rechters hielden daarbij vooral rekening met de leeftijd van de schutter: te jong om langdurig op te sluiten.

Quincy Z. kreeg 5 jaar. Omdat medeplegen niet bewezen werd verklaard. Medeplichtigheid wel.

Bijgewerkt: 27-04-2023 09:39

Reacties (0)

Log in om te reageren