Tarkan schiet Nassim

Datum
vrijdag 1 april 2022
Adres
Leenderbos
Plaats
Hoofddorp

De politie kreeg rond 11.55 uur een melding over een schietpartij en trof op het parkeerterrein bij sportpark Overbos een gewonde man aan, die ter plaatse overleed.

Het lichaam van de 20-jarige Nassim el Beshouty uit Aalsmeer lag naast een witte personenauto.

De aanleiding tot de schietpartij is ook nog onduidelijk. 

De (twee) daders zouden in een zwarte Volkswagen zijn ontkomen, vermoedelijk een Polo of Golf. 

Een van de daders zou licht getint zijn en een petje hebben gedragen, de andere tussen de 20 en 30 jaar zijn geweest en een jas van The North Face hebben gedragen.

Die avond al werd een 24-jarige man uit Aalsmeer aangehouden, Quincy Z. En op 5 april werd in Amsterdam de 18-jarige Tarkan S. aangehouden.

Het bleek dat Tarkan S. en Nassim el Beshouty al vier jaar ruzie hadden. El Beshouty beschuldigde Tarkan S. ervan te hebben ingebroken bij zijn moeder.

Tarkan ontkende dat.

Daarop verkocht El Beschouty - althans volgens een getuige - een dealertelefoon aan Tarkan. Voor 10.000 euro. Een telefoon dus met allerlei gegevens van handelaren in drugs. En dan vooral van de klanten van die dealers.

Altijd handig. Maar er stond helemaal niets op die telefoon. Dus was Tarkan nog bozer. Eerst valselijk beschuldigd en nu bedonderd.

In ieder geval reed Tarkan S. die dag Nassim el Beshouty klem toen deze bij het ziekenhuis zijn schoonzusje wilde afzetten.

Later die dag werd besloten het uit te praten. Bij het Leenderbos. Dat helemaal geen bos. Meer een parkeerplaats.

Na slechts één minuut zag Tarkan S. geen heil meer in praten, trok zijn vuurwapen en schoot drie keer op El Beshouty. Na een korte pauze schoot hij nog drie keer.

Waarom je zaken doet met iemand die je eerder valselijk heeft beschuldigd, bleef op een pro forma-zitting onduidelijk.

Volgens het Openbaar Ministerie was het moord. Voorbedachte raad, dus. 

Maar volgens de advocaat van S. had Tarkan dat vuurwapen alleen maar bij zich omdat hij in Amsterdam begeleid woonde en zich daar niet veilig voelde. Hij had het niet meegenomen omdat hij van plan was El Beschouty dood te schieten.

In een volgende pro forma-zitting vroeg de advocaat van Tarkan zijn cliënt toe te staan het proces op vrije voeten te mogen afwachten.

'Het is nog een jonge jongen.'

De rechtbank geeft op 30 augustus 2022 uitsluitsel.

Overigens moet Tarkan nog onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog onduidelijk.

Bijgewerkt: 28-08-2022 13:30

Reacties (0)

Log in om te reageren