Moeder in bijzin kind doodgestoken

Datum
woensdag 8 september 2021
Adres
Ploossche Hof
Plaats
's-Hertogenbosch

De steekpartij vond rond 9.45 uur plaats. De 34-jarige Clarinda uit Utrecht liep met een kinderwagen toen ze door haar 31-jarige ex Jeffrey uit Nieuwegein werd neergestoken. 

Ze overleed ter plaatse, ondanks pogingen haar te reanimeren. 

Omstanders achtervolgden de dader, sleurden hem terug naar de plaats delict en duwden hem tegen de grond.

Hij leek verward en huilde. Ook schreeuwde hij drie keer: 'Niet doodgaan!'

Andere omstanders hadden zich intussen over het kind in de kinderwagen ontfermd. 

Ze was 1 jaar oud. 

Volgens de politie lag het motief in de relationele sfeer. Hij is de vader van het kind. 

Clarinda was eerder door hem mishandeld. Ze waren in therapie geweest, maar dat had niet geholpen. 

Daarop verliet zij hem.

Ze was op weg naar het huis van haar ouders, vlak bij de plek waar ze werd neergestoken.

Haar ex zou haar al een tijdje gevolgd hebben. De politie nam in ieder geval een auto die op de Tweede Reitse Dreef stond, in beslag. 

Een getuige vertelde Omroep Brabant dat het slachtoffer wel 25 keer was gestoken. 

De verdachte was overigens kindercoach. Op internet dichtte hij zichzelf de volgende kwaliteiten toe: 'Creatief, empathisch, intu├»tief, toegewijd & meegaand.'

Hij werkte sinds het schooljaar 2021-2022 op basisschool De Tamboerijn in Amsterdam-Zuidoost, meldde AT5. Voor twee dagen in de week. Omdat het schooljaar net begonnen was, had hij er nog maar vier dagen gewerkt.

Clarinda zou de relatie hebben verbroken op advies van de GGZ. In ieder geval nadat ze aangifte tegen hem had gedaan wegens mishandeling en verkrachting.

Juist die fatale dag had ze Jeffrey nog een WhatsApp gestuurd: 'Het wordt tijd dat je dat gaat accepteren. Ik heb het je urenlang face-to- face geprobeerd uit te leggen.' 

Het Openbaar Ministerie eiste 14 jaar en tbs met dwangverpleging. Voor moord. Volgens de officier had de verdachte voldoende tijd om na te denken.

Jeffrey was ook in eerdere relaties gewelddadig. Hij heeft een opgeblazen ego, denkt dat hij bijzonder is maar dat anderen dat niet (willen) zien.

Hij heeft daarnaast een diepe angst voor verlating. 

Tegen de politie zei hij dat hij Clarinda pijn wilde doen omdat zij hem pijn had gedaan. In een dagboek had hij geschreven: 'Ik ben boos. Ik wil wraak nemen. Ze is van mij.'

De advocaat van Jeffrey stelde dat het geen moord, maar doodslag was en dat deskundigen zeggen dat 6 jaar de maximale gevangenisstraf moet zijn als ook tbs met dwangverpleging wordt opgelegd. 

De rechtbank veroordeelde Jeffrey tot de gevraagde 14 jaar en tbs. Met dwangverpleging. Voor moord.

Bijgewerkt: 02-06-2022 13:50

Reacties (0)

Log in om te reageren