Organisator van feesten doodgeschoten

Datum
vrijdag 23 juli 2021
Adres
Valeriusrondeel
Plaats
Capelle aan den IJssel

Het 37-jarige Irakees Wisam Al-Abassi werd rond 23.20 uur beschoten toen hij zijn hond uitliet.

Hij overleed in het ziekenhuis.

Volgens een buurvrouw was Wisam een 'heel grote kerel, goed gespierd. Wel een knappe verschijning.'

Getuigen hoorden vier tot zeven schoten en zagen een rode auto van de plaats delict wegrijden. Sommigen zijn preciezer: vier schoten na enige tijd gevolgd door drie schoten.

Later werd een rode Renault Clio in brand gestoken op de Burgemeester van Beresteijnlaan in Capelle aan den IJssel. De wagen bleek te zijn gestolen.

Op beelden is te zien dat de twee daders overstappen in een Toyota Yaris met een kapot achterlicht. Die auto is nog niet teruggevonden.

Wisam was uitbater van een evenementenbureau met Arabische, Koerdische en Iraakse klanten en fan van FC Barcelona. Hij woonde met zijn moeder in de flat tegen de achtergrond waarvan hij stierf.

De Telegraaf wist verder te melden dat Wisam eerder door zijn broers Omar en Ali (een tweeling) was mishandeld. Waarom bleef onduidelijk.

Volgens de krant zou de moord op Wisam in het drugsmilieu te plaatsen zijn.

Maar dat is de vraag. In Opsporing Verzocht meldde de politie dat Al-Abassi mogelijk werd vermoord omdat hij als organisator van evenementen schulden had die hij niet terug kon of wilde betalen.

Aan de andere kant: bij dergelijke feesten zijn vaak ook drugsleveranciers betrokken.

De Irakees was het zestiende slachtoffer van moord en doodslag deze eeuw in Capelle aan den IJssel en het tweede dit jaar.

Bijgewerkt: 08-09-2021 09:55

Reacties (0)

Log in om te reageren