Sharona & Bill: de eerste

Datum
zondag 2 mei 2021
Adres
Eksterlaan
Plaats
Lieshout

De alleenwonende ondernemer in ruste Willem van der Willigen (70) werd op 11 juni gevonden nadat familieleden ongerust waren geworden omdat ze telefonisch geen contact meer met hem kregen en poolshoogte waren gaan nemen.

Een dag later stelde de politie vast dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen. Hij was met een hamer op het hoofd geslagen en gewurgd.

Van der Willigen was voormalig topman van Gamma Holding/Vlisco. 

Buren dachten dat het slachtoffer met vakantie was. Ze zagen hem immers vrijwel elke dag, als hij zijn hondjes uitliet. De laatste tijd niet, dus was hij met vakantie.

De villa ligt buiten de bebouwde kom van Lieshout en verscholen in het bos. Van Willigen er al zo'n twintig jaar wonen. 

De hondjes werden opgevangen.

Twee weken na de moord werd in Amsterdam in de Tollenstraat Benito van Ommeren vermoord. De verdachten in die zaak worden ook verdacht van de moord op Van Willigen.

Het waren Bill en Sharona.

De laatste werd - zo wist het Eindhovens Dagblad te melden - geboren als jongen, maar leefde als vrouw en werkte als prostituee.

In die laatste hoedanigheid kende Van der Willigen haar. 

Zo zag ze eruit:

Nadat ze haar relatie met Bill had verbroken, trok ze bij Van der Willigen in. Maar vermoedelijk liet ze Bill vervolgens wel binnen.

Daarop sloeg Bill de slapende Van der Willigen hamer dood. Mogelijk omdat hij jaloers was. Zeker vanwege het geld van Van der Willigen.

Beide verdachten logeerden na de moord op Van der Willigen in dure hotels (Krasnapolsky, The Grand) in Amsterdam, betaald met het gestolen geld.

Toen dat op was, logeerden ze bij Benito van Ommeren. En sloegen hem ook de hersens in.

Zie voor de strafrechtelijke afwikkeling van daar.

Bijgewerkt: 05-12-2023 14:17

Reacties (0)

Log in om te reageren