Slachtoffer steekpartij bezweken

Datum
donderdag 18 februari 2021
Adres
Julialaantje
Plaats
Rijswijk

De 26-jarige Armando Balkaran uit Den Haag werd rond 13.00 uur gevonden, hij was in zijn rug gestoken. Hij overleed een paar dagen later in het ziekenhuis.

De politie hield een 21-jarige man aan, maar die werd een dag later weer vrijgelaten. 

Ze vraagt getuigen zich te melden. 

Het slachtoffer kon de politie nog een signalement van de dader geven: een donker getinte man van 1.75 tot 1.80 m lang. Hij droeg donkere kleding en donkere mond- en/of hoofdbedekking.

Hier en onder de exacte locatie:


In een persbericht schrijft de politie: 'Het onderzoek rondom het overleden slachtoffer is nog niet afgerond. Op dit moment wijst echter niets erop dat het steken op dit slachtoffer een gerichte actie was.'

We nemen aan dat ze bedoelt: slachtoffer en dader kenden elkaar niet en uit niets blijkt dat er een directe aanleiding tot de steekpartij was.

Met andere woorden: de dader heeft Armando Balkaran at random aangevallen. Zonder aanleiding.

Vandaar dat de politie onderzoekt of meer mensen in de dagen of weken voorafgaand aan de moord op die plek of in de onmiddellijke omgeving zijn aangesproken, gevolgd of bedreigd ('al dan niet met een steekwapen').

Kort nadat Opsporing Verzocht op 30 maart 2021 een ongebalkte foto publiceerde van de vermoedelijke dader, werd een 16-jarige jongen aangehouden.

De verdachte woonde in dezelfde wijk als het slachtoffer, met onder anderen zijn oma en broer. Hij kwam uit een familie die voor een ambassade werkte. In de straat hielden ze zich afzijdig van de andere bewoners.

Aldus de Haagsche Courant.

Bijgewerkt: 05-06-2021 10:14

Reacties (1)

Log in om te reageren

  1. 5 maanden geleden31-03-2021 10:19

    OV publiceerde eind maart 2021 deze foto van de VERDACHTE.