Colombiaan doodgeschoten

Datum
dinsdag 16 februari 2021
Adres
Stationsstraat
Plaats
Bergen (NH)

Veel is nog onduidelijk. 

De politie werd gewaarschuwd nadat in Bergen aan Zee was geschoten, eerst in (een woning aan) de Zeeweg en vervolgens op het Van der Wijckplein.

Ze begreep van getuigen dat diverse betrokkenen in diverse auto's van de plaatsen delict waren gevlucht.

Korte tijd later reed de politie een van die auto's - een grijze - klem in de Stationsstraat in Bergen, vijf kilometer verderop. In de wagen zaten een man, een vrouw en het slachtoffer: een 45-jarige Colombiaan.

Hij overleed ter plaatse.

De man en vrouw die in ook deze grijze auto zaten werden door de politie aangehouden, maar geen van beiden wordt gezien als de schutter. 

Naar later bleek waren zij de vrouw en zoon van het slachtoffer.

Die zou in een witte auto met Belgische kentekenplaten zijn gevlucht. De wagen werd later in Egmond aan den Hoef aangetroffen. 

De bestuurder is nog spoorloos. 

Getuigen zagen ook een witte Mercedes en een donkerkleurig Audi van de plaatsen delict wegrijden. Onbekend door wie die werden bestuurd.

Het is vooralsnog ook nog onduidelijk wat de 45-jarige Colombiaan in Bergen aan Zee deed en hoe lang hij er al verbleef.

Een paar dagen na de schietpartij meldde de politie de arrestatie van acht verdachten: zes Colombianen tussen de 29 en 54 jaar (drie mannen en drie vrouwen) en twee mensen uit Noorwegen, een 28 jarige man en een 25-jarige vrouw.

Het zestal Colombianen werd in Amsterdam in een hotel opgepakt. Ze zouden worden aangeklaagd voor moord, wapenbezit en witwassen, maar daarvan bleef alleen wapenbezit en witwassen over.

De schutter loopt dus nog vrij rond. 

In de hotelkamer van de Colombianen werd in twee koffers 600.000 euro gevonden. In pakketjes gebundeld. Stickers op die pakketjes vermeldden namen.

De twee Noren hadden domme pech. Ze waren ook in het hotel, kenden de Colombianen niet en hadden ook niets met de schietpartij te maken. 

Maar ze hadden wel drugs bij zich: ketamine. Ze gedroegen zich verdacht... Wat begrijpelijk is als je drugs bij je hebt en de politie je hotel binnenvalt.

Op 31 maart 2021 maakte de politie bekend dat in Spanje twee arrestaties waren verricht in verband met deze zaak, twee mannen van 25 en 26. 

Hier wordt een van de verdachten opgebracht:

Hier kunt u hem zien wandelen.

Bijgewerkt: 31-03-2021 22:56

Reacties (0)

Log in om te reageren