17-jarige jongen doodgestoken

Datum
woensdag 30 september 2020
Adres
Langeplaat
Plaats
Rozenburg

De steekpartij vond plaats rond 21.30 uur, hulpverleners hebben nog geprobeerd de 17-jarige Mushuraldo te reanimeren en zelfs op straat te opereren, maar tevergeefs.

Volgens De Telegraaf wilde het slachtoffer een ruzie sussen. Die ruzie ging volgens Rijnmond TV over de controller van een PlayStation.

De politie heeft inmiddels een 18-jarige man aangehouden, Melvin T. En de Mercedes in beslag genomen waarin T. wegreed. De anderen die in de wagen zaten, lijken niet bij de steekpartij betrokken te zijn geweest.

De identiteit van de dader was in de buurt al meteen bekend. Vrienden en familie van het slachtoffer zouden volgens een buurvrouw een klopjacht op hem hebben gehouden.

Zijn vader - een weduwnaar - stond de hele dag op de plaats delict.

Volgens het Algemeen Dagblad had Mushuraldo zijn leven net weer op de rails en had hij een baan gevonden. Zijn 16-jarige vriendin is vier maanden zwanger. 

Een wandelaar vond intussen een mes, dat half in het water van een sloot vlak bij de plaats delict lag. De politie onderzoekt nu of dat het moordwapen is.

Rozenburg was ooit een rustige gemeente, met nul moorden in de jaren zeventig, mogelijk één moord in de jaren tachtig (in 1981 werd op de vuilstort het lijk van een baby gevonden, maar de vuilniswagen had geen vuil uit Rozenburg geladen), nul in de jaren negentig en nul in het eerste decennium van dit jaar.

En nu? Vijf moorden sinds 2014. De laatste twee staan hier (2017) en hier (2019). 

Rudy Klomp was afkomstig uit Rozenburg.

De laatste moord in Rozenburg gepleegd die Moordatlas bekend is was in 1963, toen een man zijn vrouw met een hamer de hersens insloeg.

Tijdens een pro forma-zitting stelde Melvin T. dat hij voorafgaand aan de steekpartij op internet was bedreigd en dat hij uit noodweer had gestoken; hij zou zelf eerst zijn gestoken, althans: ook zijn gestoken.

Dat laatste was in ieder geval waar.

Het Openbaar Ministerie vond dat de verdachte door het Pieter Baan Centrum moet worden onderzocht, iets waar de verdachte geen groot voorstander van bleek. De deskundigen zouden hun oordeel over hem al klaar hebben.

Wordt vervolgd.

 15,7
KNMI Hoek van Holland – 30-09-2020

Labels

Bijgewerkt: 12-01-2021 13:00

Reacties (1)

Log in om te reageren

  1. een jaar geleden02-10-2020 11:30

    Heeft deze ontwikkeling wellicht iets te maken met het feit dat Rozenburg in 2014 een deelgemeente van Rotterdam is geworden?? Sinds die tijd is de samenstelling van de bewoners in de gemeente behoorlijk anders geworden, alsmede de verbondenheid met de gemeente/samenleving. Wellicht tijd dat de gemeente Rotterdam hier serieus naar gaat kijken en niet dat Rozenburg afvoerputje van Rotterdam wordt.