Ze kwam nooit buiten. Hij wel

Datum
zaterdag 19 september 2020
Adres
Nieuw Bellevue
Plaats
Bussum

De politie werd rond 5.00 uur gewaarschuwd en trof het slachtoffer in haar woning aan. Haar echtgenoot Sedick K. (41) werd opgepakt.

Het Afrikaanse stel had vier kinderen, maar die waren al uit huis geplaatst. De twee oudste waren op school agressief en vertoonden afwijkend gedrag.

Geen van de buren kende de vrouw (28), die geen Nederlands en ook geen Engels sprak. Ze zagen haar ook nauwelijks buiten. Haar identiteit is officieel nog niet vastgesteld.

Hij kwam wel buiten. Een vriendelijke man. Had een krantenwijk. In Bussum, zes ochtenden in de week. Maar hij woonde in Amsterdam.

Nieuw Bellevue is een hofje bij de kruising Huizerweg/St. Janslaan met sociale-huurwoningen. Te klein voor een gezin. Zeker voor een gezin met vier kinderen.

Tijdens de zitting bleek dat de man zijn vrouw een paar touwen om haar nek had geslagen en die stevig had aangetrokken. 

Daarna was hij naar zijn werk was gegaan, om 4.30 uur. Daar stak hij met een mes in op een collega en trof hem in zijn buik. 

Toen hij weer thuiskwam, was zijn vrouw dood. 

Hij belde zelf de politie: 'Ik ben heel fout geweest, ik heb mijn vriendin gedood met een lus.'

Hij is licht verstandelijk beperkt, maar heeft geen persoonlijkheidsstoornis. Waarschijnlijk kon hij de uithuisplaatsing van zijn kinderen niet aan.

Althans, hij verweet haar dat de kinderen nog niet terug mochten.

Het Openbaar Ministerie eiste 11 jaar voor doodslag en poging tot doodslag en tbs. De rechtbank vond dat te weinig: 12 jaar.

Daarnaast kreeg hij een GBV-maatregel (maatregel gedragsbe├»nvloeding en vrijheidsbeperking) opgelegd, in plaats van tbs.  

 15,4
KNMI De Bilt – 19-09-2020

Labels

Bijgewerkt: 21-07-2021 15:11

Reacties (0)

Log in om te reageren