Man in portiek doodgestoken

Datum
zaterdag 5 september 2020
Adres
Schoutendreef
Plaats
's-Gravenhage

De 38-jarige Arturs Bardins werd kort voor 16.10 uur in zijn woning of in de portiek van de flat neergestoken. Hij overleed ter plaatste. 

De politie hield negen dagen later een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan uit Letland aan: Hermans S.

Een buurvrouw hoorde op haar deur kloppen, toen ze opendeed zag ze het slachtoffer in de hal liggen. Hij bloedde hevig - en de dat kwam niet door een ongeluk, zoveel was duidelijk.

Ze belde een ambulance. En de politie.

Het slachtoffer woonde nog maar een paar maanden in de woning en sprak geen Nederlands, vertelde ze verder aan het Algemeen Dagblad. Hij zou uit Oost-Europa komen, dacht ze.

Een 'doodnormale' man, aldus andere buren. Meer konden ze volgens Omroep West niet over hem vertellen. Behalve dan dat hij een klein, wit hondje had - Chips genaamd. Het beest is opgevangen.

Tijdens een pro forma-zitting werd duidelijk dat S. in de buurt van de woning was ten tijde van de moord. Daar is hij gezien, toen hij met de tram richting moordpand reed.

Bovendien doet de stappenteller op zijn iPhone vermoeden dat hij qua timing de dader kan zijn geweest: de afstand van de tramhalte naar de woning komt ongeveer overeen met het aantal stappen.

Maar zijn advocaat vindt dat een overtuigend bewijs.

S. woonde enige tijd bij het slachtoffer in toen deze nog elders woonde.

De moord was de tweede moord op de Schoutendreef deze eeuw. Op 16 maart 2007 werd op nummer 342 Maarten Redeker (29) vermoord. Die zaak werd nooit opgelost.

 15,6
KNMI Hoek van Holland – 05-09-2020

Labels

Bijgewerkt: 15-05-2021 14:28

Reacties (0)

Log in om te reageren