Naomi (35) thuis doodgeschoten

Datum
maandag 24 augustus 2020
Adres
Floriszstraat
Plaats
Arnhem

Buren hoorden iemand de deur intrappen, hoorden een vrouw gillen en hoorden vijf schoten. 

Dat was rond 19.30 uur. Naomi van den Berg (35) werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed een paar uur later. Ze had twee kinderen - en was zwanger.

De vrouw werd op Facebook bedreigd. Dit schreef ze een paar dagen voor haar dood: 

'Bah nooit meer zo doen met m'n kinderen erbij. Nooit meer bellen nooit meer aan m'n deur uit het oog uit 't hart... En nee hier staat weer je naam niet bij tis alleen mijn schuld toch... Geloof lekker die junk van 'n patricia neuk haar maar. En alles wat wel aan jou kant eruit komt de DE WAARHEID dat staat buiten Mij laat mij met rust!!!!'

Haar voorlaatste bericht: ''Ik laat me door niemand bedreigen. De wouten komen eraan alles wordt genoteerd. Wel buiten de deur eten en dan ben ik de schuldige bah.'

En op de dag voor haar dood: 'Pfff wat een gedoe... Wat men over mij denkt en zegt is kwats. Trek ik me niets van aan. ????????Vandaag lekker alles met zwaroski steentjes blingen????Dimonds'

De politie hield een 46-jarige man uit Rheden aan, Gerrit H. Het was de man die buren al een paar keer woedend bij de woning van het slachtoffer hadden gezien.

De twee kinderen van Naomi waren niet thuis toen het gebeurde, ze werden nadien in de buurt opgevangen. 

Naomi was zwanger van haar derde kind. Van Gerrit H. En ze had dat aan het gezin van H. gemeld.

De zaak moest nog inhoudelijk behandeld worden toen Gerrit H. verklaarde de vrouw in een opwelling te hebben doodgeschoten. 

Zij zou hem gechanteerd hebben.

En hij vroeg toen al om strafvermindering, want hij zou bij zijn arrestatie in zijn kruis zijn getrapt en de agenten die hem geblinddoekt wegvoerden zouden hem opzettelijk tegen een lantaarnpaal hebben laten lopen. 

Of Gerrit inderdaad in een opwelling had geschoten, is echter nog maar de vraag. Buren hoorden dat hij met zijn 170 kilo de deur eruit liep, maar ze hoorden de twee daarna niet praten.

Sterker, Naomi vluchtte naar het balkon en belde daar 112. Op het bandje is nog steeds geen gesprek, maar zijn wel vier schoten te horen.

Die alle vier raak waren.

Na het eerste schot duurde het 10 seconden voor het tweede schot viel, 25 seconden tot het derde en nog eens 5 seconden tot het vierde.

Nee, bezwoer hij de rechtbank, dat pistool had hij niet met een bedoeling meegenomen. Die had hij als juwelier altijd bij zich.

Zijn advocaat vond 8 tot 12 jaar wel voldoende voor die opwelling, hoe dodelijk ook.

Of hij daarbij meegewogen heeft dat het slachtoffer zwanger was, is onduidelijk.

Het OM eiste 20 jaar voor moord; een 'kille en harteloze' moord. En het werd 20 jaar.

 16,1
KNMI Deelen – 24-08-2020

Labels

Bijgewerkt: 20-04-2021 21:33

Reacties (0)

Log in om te reageren